1e team Badminton ’80 houdt zich staande in de 2e klasse

Wezep – Het eerste team had zaterdag 21 september haar debuut in de 2e klasse van de districtscompetitie. Het gepromoveerde team van Badminton ’80 Wezep start dit seizoen tegen het eerste team van BC Kampen. De uitwedstrijd in de Cellesbroek sporthal in Kampen is geëindigd in een gelijkspel met 4-4. Er zat kans in een overwinning, maar helaas lieten de Wezepers enkele punten liggen in Kampen.

Bij de herendubbel van Alfred Scholten en Gerald van Dijk kwamen de Wezepers net iets te kort bij de derde set. De eerste set werd ruim gewonnen met 16 – 21. Vervolgens kwamen de Kampenaren goed terug in de tweede set met 21-12, waardoor een beslissende derde set gespeeld moest worden. In de derde set kwamen de Wezepers net 3 punten tekort en verloren deze partij met 21-18.

De damesdubbel met Vera van Dijk en Annelies van Winkel konden de winst in de derde set ook net niet verzilveren tegen de twee geroutineerde dames uit Kampen In de eerste set waren de Wezepse dames goed bezig en wonnen met 18-21. Bij de tweede set leek het erop dat de wedstrijd was gewonnen voor Wezep, alleen de laatste punt bij de stand 19-20 kwam niet. Helaas verloren zij de set met 24-22. In de derde set verloren zij ook met 21-17.

Met een 0-2 achterstand begonnen Gerald van Dijk en Vera van Dijk hun heren- en damesenkel te spelen. Gelukkig wonnen beide hun enkel in twee sets. Voor Vera verliep de eerste set moeizaam, maar in de tweede ging het het beter. Zij won met 20-22 en 15-21. Gerald kreeg bij de eerste set tegelijk een achterstand in punten, maar met vechtlust en doorzetting kwam hij toch nog in een voordeelpositie. Hij won zijn eerste set met 25-27 en de tweede was hij duidelijk op dreef en won met 11-21.

Voor de 2e heer Alfred en 2e dame Annelies verliep de enkel niet echt lekker. Beide zaten niet in hun spel en zij beide verloren de wedstrijd. Alfred verloor met 21-14 en 21-18. Annelies had veel moeite tegen de ervaren Meriam Dorgelo en verloor met 21-9 en 21-9.

Met een tussenstand van 4-2 moesten beide mixdubbels alles er uithalen om een gelijkspel te behalen.

De 1e mixdubbel van Alfred en Annelies begon goed, maar in de tweede set liep het even niet goed. In de derde set strijden de Wezepers om ieder punt en dankzij een paar fouten van de Kampenaren kwamen zij na een achterstand van 18-14 weer op 18-18. De laatste 3 punten lieten zij ditmaal niet liggen. Alfred en Annelies wonnen met 18-21, 21-12 en 18-21.

De laatste mixdubbel met Gerald en Vera verliep erg goed. Zij wisten hun punten te verdienen in twee sets met 13-21 en 18-21.

Voor de andere 3 teams is het seizoen ook begonnen. Het tweede team verloor hun thuiswedstrijd van BC Putten met 2-6. Het derde team maakte een goede start en wonnen in de Kamphal met 7-1 van BC Flevoland uit Lelystad. Tegelijk wonnen het herenteam uit in Lelystad van BC Flevoland met 2-6.

Volgende week woensdag 25 september om 19.00 spelen het eerste team tegen BC Barneveld en het herenteam tegen BC Irene uit Bilthoven in de Kamphal te Wezep. Het eerste jeugdteam vrijdag 27 september uit tegenAlle overige teams spelen op zaterdag 28 september.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.