Recreantencompetitie

De recreantencompetitie is inmiddels ook weer van start gegaan. De eerste wedstrijd op 2 oktober bestond uit een onderling duel tussen het eerste en tweede team van Badminton ’80.

Het eerste team had Joke, Tineke, Marlies, Wim, Harm en Gerrit opgesteld. Het tweede team had Saskia, Sylvia, Jan van de Pol en Jan Post in de gelederen. De eindstand is uiteindelijk 6-2 voor het eerste team geworden. De uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn, er zijn in totaal maar liefst 4 3-setters gespeeld, en Jan van de Pol had de eer om ze allemaal te mogen spelen. Helaas moest hij tijdens de laatste set nog wel geblesseerd uit vallen, hij kreeg een shuttle tussen zijn wenkbrauwen en liep daardoor een flink bloedende wond op. Nadat het bloeden was gestopt, bleek de schade enorm mee te vallen. Aangezien het al laat was, is Jan Post nog maar snel ingevallen om de tweede punt voor het tweede team binnen te slepen.

Op dinsdagavond 8 oktober speelde het tweede team een uitwedstrijd tegen Ermelo. Opnieuw verloor het team met 6-2. Erwin, Jan Meijer, Saskia en Sylvia hebben enorm hun best gedaan, maar kwamen steeds net te kort. Het spelen in een slecht verlichte zaal, met houten vloer en blauwe (dus snellere) shuttles hielp ook al niet mee. Het was zelfs zo druk in de zaal met reguliere leden, dat er voor onze competitie voor de eerste vier wedstrijden maar 1 baan beschikbaar was. Iedereen kon hierdoor niet goed warm worden/blijven. Uiteindelijk hebben we wel een gezellige avond gehad en hebben we weer veel geleerd voor de volgende keer.

Woensdagavond 16 oktober ging het eerste team richt Elburg voor een uitwedstrijd tegen ’t Harde 1. Deze hebben ze verloren met 5-3.

Voor 30 oktober staat er een thuiswedstrijd voor het tweede team op het programma tegen ’t Harde 2. En het eerste team gaat 6 november weer richting Elburg om dan tegen het zeer sterke derde team van ’t Harde te spelen.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten en getagd met .