Badminton ’80 verspeeld kans op koppositie

WEZEP – Op zaterdag 26 oktober stond voor het eerste team van Badminton ‘80 een spannende wedstrijd op het programma. Thuis moest er gespeeld worden tegen Sjeve Shuttle uit Bunschoten. Dit team staat in punten gelijk met Wezep op de eerste plaats. Deze wedstrijd zou dus bepalen wie er aan de leiding gaat.

Er werd zoals altijd begonnen met de herendubbel van Gerald van Dijk en Alfred Scholten, die na twee sets werd beslist in het voordeel van de tegenstanders. De dames Vera van Dijk en Annelies van Winkel verloren de eerste set, maar wonnen vervolgens de tweede, waardoor een derde set de beslissing moest brengen. In deze derde set konden ze helaas het goede spel uit de tweede set niet doorzetten en zo ging ook het tweede punt van de dag naar Bunschoten.

Gerald van Dijk speelde de eerste single. De partij ging lang gelijk op, maar na drie sets moest Van Dijk zijn meerdere erkennen in de speler uit Bunschoten. Vera van Dijk speelde een goede single als eerste dame. Ze begon met een sterke eerste set waarna ze de tweede set wist te winnen met een groot puntenverschil. De tweede single bij de heren werd gespeeld door Scholten. Hij wist niet te winnen van de sterk spelende heer uit Bunschoten. Van Winkel kwam in de eerste set dichtbij setwinst maar verloor deze nipt waarna ze ook de tweede set en dus de partij verloor.

Na de dubbels en singles keek het team uit Wezep zodoende tegen een achterstand van 1 – 5 aan. De koppositie konden ze hierna dus al vergeten, maar in de mixen bestond er nog de kans om de schade beperkt te houden. Helaas is deze missie niet geslaagd. Scholten en Van Winkel wisten er nog een spannende driesetter uit te slepen, maar verloren uiteindelijk. Van Dijk en Van Dijk verloren in twee sets.

Zo eindigde de wedstrijd in een 1 – 7 nederlaag voor het eerste team van Badminton ‘80. Door dit verlies is de koppositie in de poule verspeeld.

Ook de andere teams wisten deze week geen winst te behalen. Het Herenteam speelde nog het beste met een gelijkspel van 4 – 4 tegen Beca 2000 uit Arnhem. Het tweede team heeft de uitwedstrijd tegen Kampen verloren met 5 – 3. Het jeugdteam speelde dinsdagavond al haar uitwedstrijd tegen ’t Pluumpje uit Eerbeek en verloor met 1 – 7.

De volgende wedstrijden staan zaterdag 2 november op het programma. Het eerste team speelt tegen Dronten, het derde team tegen Heerder BC. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur in De Kamphal. Toegang voor publiek is gratis.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .