Verlies van eerste team tegen Barneveld

Zaterdag 7 december speelde het eerste team van Badminton ’80 Wezep tegen team 5 van BC Barnveld in de sporthal Oosterbos te Barneveld.
Dit is de returnwedstrijd waarbij Wezep bij de eerste keer thuis won met 6-2 van het team uit Barneveld. Wezep speelde deze dag niet bijzonder goed en gaf een wisselend beeld van hun kunnen. Deze keer verloor Wezep met 5-3 van Barneveld, desondanks dit verlies blijft op de 4e positie staan in de 2e klasse.

De wedstrijd begon om 9.30 uur in de ochtend met de heren- en damesdubbel. Voor de Wezepers was het even omschakelen, omdat Barneveld met verenshuttles spelen. Hierdoor werden de rally’s langer en daarmee ook het spelveld anders.

Gelukkig hadden de heren Gerald van Dijk en Alfred Scholten bij de herendubbel niet veel hinder van een andere type shuttle. Zij wonnen  in 2 sets van de Barnevelders. Voor de dames Annelies van Winkel en Vera van Dijk was het iets pittiger, want de dames uit Barneveld kwamen dicht bij met hun punten in de tweede set. Annelies en Vera wonnen met 17-21 en 19-21 van Barneveld.

Bij de heren- en damessingles kwamen de Wezepers niet echt goed in hun spel. Vera van Dijk won singel wel met een ruime voorsprong in de 2e set met 13-21. Voor Gerald van Dijk kwam een derde set aan te pas, nadat hij de 1e set verloor en de 2e set won met 16-21. De tegenstander William Roelofsen gaf het niet op in de derde set en Gerald kwam niet lekker in zijn spel. Gerald verloor zijn singel met 21-14.

Voor Alfred en Annelies verliep de singles ook erg moeizaam. Beide hadden moeite om  goed in het spel te komen. Zij verloren beiden hun wedstrijd in 2 sets.

Bij een stand van 3-3 stond de taak voor de Wezepers om minimaal een gelijkspel te halen of natuurlijk te winnen.
De mixdubbel van Alfred en Annelies begon slecht in de 1e set, maar in de 2e set leek de tegenstanders hun vorm kwijt te zijn. Met een winst van 9-21 in de 2e set, moest een beslissende 3e set gespeeld worden. In het begin ging het gelijk op, maar uiteindelijk waren de tegenstanders beter in hun spel en deze mixdubbel ging helaas verloren.

De mixdubbel van Vera en Gerald ging continue gelijk op in punten aantal, maar bij de 16e punt namen de Barnevelders een voorsprong in de 1e set.
De 2e set bleef verschil tussen beide dubbels  dicht bij elkaar, maar uiteindelijk maakte  Barneveld 2 punten meer en zo verloor Wezep ook deze mixdubbel met 22-20.

Wezep blijft dus 3 punt houden van de 8 en ging met een matig resultaat van 5-3 naar huis.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.