Verslag Herenteam

De wedstrijd van 16 November (wedstrijd 6) is er één tegen een oud bekende, nl. de heren uit Doorn. Doorn ligt in de Utrechtse heuvelrug en kent de volgende bezienswaardigheden; de Maartenskerk en Huis Doorn. Het is het eerste herenteam van Doorn waar wij tegen moeten spelen. Doorn is namelijk met twee teams vertegenwoordigd in onze competitie. Wij hadden de wedstrijd tegen het tweede team uit met 6-2 verloren. Dit team doet het aanzienlijk minder, dus hopen we op een goede uitslag.

Cornel en Hendri beten de spits af met hun dubbel. Dit deden ze vrij overtuigend door in twee sets te winnen. Layo en Willem volgden dit voorbeeld en zo stonden we na de dubbels met 2-0 voor.

Cornel mocht zoals gebruikelijk als eerste heer aftrappen in de singles. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar aan het eind deden missers van de tegenstander hem de das om. Cornel won de eerste set met 21-16. In de tweede set was het verzet van de tegenstander gebroken en werd door Cornel met 21-6 gewonnen. We stonden met 3-0 voor. Layo won zijn single zeer overtuigend met 21-4 en 21-17. Hendri won zijn single ook in twee sets. Helaas moest Cas zijn meerdere erkennen in zijn partij waardoor we na de singles met 5-1 voorstonden.

De tweede ronde dubbelpartijen. Cornel en Willem hadden in de eerste set kleine kansjes, maar deze werden niet benut. De tweede ging ook naar de tegenpartij. Layo en Cas speelden niet op hun normale niveau en verloren helaas hun dubbel.

Uiteindelijke uitslag 5-3, op zich een mooie uitslag, maar na de 5-0 voorsprong hadden we zeker op meer gehoopt.

 

Wedstrijd 7 alweer, de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen. We staan op een 5de positie in het klassement. Gezien de sterkte dit seizoen is dat een goede positie.

Deze ronde mochten we naar Amersfoort/Hoogland om het op te nemen tegen BAN (Badminton Amersfoort Noord, plaats van handeling Hoogland). De tegenstanders staan op een 3de positie in de ranglijst. Dit betekende dan ook een lastige wedstrijd te worden. Willem kon er vanwege zijn werk niet bijzijn.

Door de afwezigheid van Willem, hebben we dubbelpartijen aangepast. Layo en Cornel begonnen aan de eerste dubbel in deze vrij kleine sporthal met nauwelijks bewegingsvrijheid naast en achter de velden. Bovendien was de hal voorzien van vloer waarop een relatief gladde coating was aangebracht. Dus kortom; pret alom…. Beide heren moesten beide wennen aan de sporthal en verloren krap de eerste set, maar wonnen overtuigend de overige sets. Hendri en Cas stonden op zich aardig te spelen, maar dat was niet voldoende om de wedstrijd te winnen. Na de dubbels dus gelijk 1-1.

Cornel mocht zich weer als eerste melden met de singels. Hij speelde uiterst geduldig en dwong zijn tegenstander aan het einde van de eerste set tot het maken van fouten 17-21. In de tweede set was de tegenstander lichamelijk op en hij won overtuigend met 12-21. Layo mocht daarna aan de bak en had een spannende eerste set 19-21. In de tweede set was Layo heer en meester en won met 12-21. Hendri mocht het vervolgens opnemen tegen de nestor van BAN; helaas verloor hij in twee sets. Cas had wat last van zijn achillespees, maar probeerde toch zijn single partij te spelen. De eerste set verloor hij met 21-19. De tweede set won Cas, maar helaas gaf hij de 3de set vanwege zijn blessure. Mede hierdoor kon hij zich richten op de dubbels. Na 6 partijen was de stand 3-3.

Cornel en Cas hadden in hun eerste set vanaf het begin overwicht en wonnen de set met 16-21. Een van de tegenstanders moest er toen vandoor, waardoor deze partij naar het team uit Wezep ging. Hendri en Layo mochten proberen of er een sneaky overwinning te behalen viel. Ze wonnen de eerste set overtuigend met 12-21. De tweede werd na een inhaalrace jammerlijk met 21-19 verloren. De derde set was alles of niets voor de heren. Het was een zeer spannende partij. Gelukkig werd deze partij uiteindelijk met 20-22 binnengehaald. Uitslag 3-5 voor Badminton ’80. Een uitslag waar we zeer content mee zijn.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.