Derde team pakt winst

Dit weekend stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Het 3e team moest spelen tegen team Flevoland uit Lelystad. Zij stonden één plek boven ons en we hoopten een leuk aantal puntjes bij elkaar te spelen.

Zoals gebruikelijk begonnen we met de dubbels. In de herendubbel was vrij snel duidelijk dat een overwinning in de maak was. De eerste set werd nog enigszins moeizaam met 21-17 binnengehaald, maar de tweede set werd overtuigend met 21-9 gepakt. De damesdubbel was een zware wedstrijd. In de eerste set werd gewonnen, maar in de tweede set misten we de overtuiging, waardoor deze verloren ging. De derde set was spannend en werd uiteindelijk toch met 21-18 in een overwinning omgezet.

We begonnen dus met een 2-0 voorsprong aan de singles. De sterkste heer van de tegenstander speelde niet mee in de dubbel, omdat ze met 3 heren gekomen waren, en we vreesden voor een zware partij voor de eerste herensingle. Stefan kon de eerste set nog binnenhalen, maar de tweede en derde set waren helaas voor de tegenstander. Joanne had ook een zware partij tegen een sterke tegenstandster. Ze kon uiteindelijk in 3 sets winnen. Adri had de overhand in zijn single, won de eerste set, maar gaf de tweede set in de slotfase uit handen. In de derde set maakte hij het uiteindelijk toch overtuigend af. Marlies viel vandaag in voor Eline. Eline had haar partij in de uitwedstrijd tegen deze tegenstander gewonnen en ook Marlies kon dit kunstje herhalen. In twee sets pakte ze de overwinning.

Ondertussen stond het alweer 5-1, dus de overwinning was al binnen. Toch moest er natuurlijk nog vol gestreden worden voor de punten uit de mix. We speelden eerst de tweede mix, waarin Stefan en Marlies geen enkel probleem hadden met hun tegenstanders. Daarna speelden we de eerste mix. De tegenstanders hadden nog geen enkele mix verloren dit seizoen en zoals verwacht werd het een zware partij voor Adri en Joanne. Ondanks sterk spel van onze kant, werd helaas toch in twee sets verloren. Dit alles resulteerde in een 6-2 overwinning voor het 3e team, met dus 6 punten die we erg goed kunnen gebruiken.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.