Tweede team wint en blijft hopen op Kampioenschap

De laatste (kampioens)wedstrijd van team 2 van Badminton ’80¬†werd gespeeld in Kampen. Het waren spannende partijen en uiteindelijk heeft Badminton ’80 gewonnen met 5-3.

Wij stonden gelijk met Heerde bovenaan in de poule. Heerde heeft door weersomstandigheden niet gespeeld tegen Scherpenzeel. Dus we konden niet meer kampioen of tweede worden op zaterdag 24 januari.

Maar wij mochten gelukkig wel spelen tegen Kampen. De vorige keer speelden we 4-4 dus we wilden graag winnen. En om zoveel mogelijk punten te kunnen scoren hadden wij de topper Hendri Nagelholt bij ons. Hij speelde de herendubbel met Gerard en de eerste herenenkel. De herendubbel liep aan het begin gelijk op in de eerste set. Maar Gerard en Hendri liepen uit en wonnen met 21-16. De tweede set wisten ze goed druk te zetten en wonnen overtuigend met 21-8. Sharon en Annelies speelden wisselend. Maar ze bleven rustig en gefocust en wonnen met 21-12 en 21-16.

Bij de herenenkel waren de eerste twee sets erg spannend. Hendri won de eerste set met 22-20 en de tweede set was voor Kampen met 17-21. Maar Hendri was niet voor niets meegegaan en kreeg het spelletje in de derde set helemaal door. De tegenstander werd weggespeeld met 21-8. Bedankt Hendri! Sharon moest even op gang komen in de sets. Ze gaf haar tegenstander steeds de kans om terug te komen. Maar uiteindelijk won ze met 21-14 en 21-15.

De tweede herenenkel verliep stroef en moeizaam. Thomas verloor helaas met 10-21 en 12-21. De tweede single van de dames verliep gemakkelijk. Annelies nam de leiding in het spel en won met 21-5 en 21-4.

We hebben het liever niet over de twee mixen. Beide verloren we in drie sets. Het was niet voldoende om te winnen. Maar we hebben wel gewonnen met 5-3.

Het is nu afwachten wat de uitslag van Heerde tegen Scherpenzeel wordt. In het meest gunstige geval voor ons behaalt Heerde maximaal vier punten. Dan zijn wij kampioen, maar is dit realistisch?

Geplaatst in Competitie, Nieuws.