Herenteam wint wedstrijd na shuttlediscussie

Deze week stond er een uit wedstrijd op het programma naar Wijchen. We moesten daar om 13 uur zijn. Onze chauffeur stond een mooie rit te wachten. Bijna twee uur van te voren begon Hendri zijn reis naar Wijchen, eerst haalde hij zijn team leden op. Toen wilden we bij ’t Harde de snelweg op maar omdat alle wegen er naar toe afgesloten waren door wegwerkzaamheden moesten we weer terug naar Wezep daar de snelweg weer op om richting Wijchen te gaan. Zoals gebruikelijk maakten we halverwege weer een koffie, rook en lunch stop bij een tankstation.

Eénmaal in Wijchen aangekomen hadden we een klein probleempje we dachten allemaal wel de weg te weten naar de sporthal en de tom tom was dit keer niet mee. Nadat we aan twee mensen de weg hebben gevraagd kwamen we toch op onze eind bestemming aan. De tegenstanders stonden al op ons te wachten bij de deur.  We waren namelijk iets aan de late kant.

We hoopten op spannende partijen want vorig jaar waren de tegenstanders tweede in de poule geworden, dit jaar draaien ze mee in de middelmoot, dus wisten we niet precies wat we konden verwachten.

Hendri en Cornel speelden  de eerste dubbel en gelijk werd er al een probleem geconstateerd. De shuttle test. De shuttle test werkt als volgt:

“Om een shuttle te testen of hij goed werkt wordt er door spelers een shuttle test uitgevoerd. Bij een shuttle test wordt een shuttle met een onderhandse slag boven de achterlijn naar de overkant geslagen. Een goede shuttle moet tussen 530 mm en 990 mm vóór de tegenoverliggende achterlijn neerkomen.” Bron: wikipedia.org/wiki/Shuttle_(badminton)

De tegenstander was van mening dat je de shuttle test anders uitvoert namelijk door de shuttle zo hoog mogelijk langs het plafond te slaan en dan is het oke.

Cornel testte daarna op de hierboven beschreven wijze de shuttle en sloeg een meter uit. Dus Cornel zei ze zijn te snel. Na enige gesteggel werden de shuttles toch gebogen.  Toen konden we eindelijk begingen.

Hendri en Cornel gingen goed van start en wonnen de partij in twee set. Toen waren Layo en Cas aan de buurt ze wonnen de eerste set en verloren de tweede set dus moest er een derde set aan te pas komen. Het ging in de derde set gelijk op en bij 10-11 werd er van speel helft gewisseld na wat tips maakte ze 5 punten op rij en wonnen ze uit eindelijk met 21-17.

Toen stonden de singels op het programma Cornel beet de spits of won de eerste set makkelijk en begon de tweede set wat minder maar kwam goed terug en sloeg op 20 -19 een backhand drive en zijn medespelers sprongen op dacht hij heeft gewonnen maar de scheidsrechter zij hij was uit iets te vroeg gejuicht maar twee punten later was het wel raak en won hij de partij in twee sets.

Toen was de beurt aan Layo de eerste set won hij maar wel met de vermelding dat hij zijn bespanning kapot sloeg. Aangezien Layo geen reserve racket mee had begon hij de tweede set met het racket van Cas die dezelfde set nog sneuvelde waardoor Layo het racket van Hendri leende, maar Hendri moest op een gegeven moment zelf spelen, dus kwam Layo uiteindelijk bij Cornel terecht voor een racket. Layo heeft dus 4 rackets nodig gehad om 1 partij te winnen, wel in drie sets.

Toen was Hendri aan de buurt. Wederom was de shuttle test weer een issue binnen deze wedstrijd.

Hendri die dit jaar in de winning mood is liet zich niet uit het veld slaan, in twee sets werd de winst behaald.

Cas speelde tegen een tegenstander van formaat. De tegenstander was bijna twee meter. Cas zette zijn tegenstander goed onder druk en won de eerste set. De tweede set begon wat moeizaam maar na het geven van wat tips ging Cas weer als een speer en won hij de tweede set ook.

Cornel en Cas begonnen aan de dubbel en starten goed wonnen de eerste set vrij gemakkelijk. In de tweede set maakten Cornel en Cas  veel fouten en deze verloren ze dan ook.

Over de derde set kunnen we het beter niet hebben, die werd verloren.

Layo en Hendri speelde de laatste dubbel deze partij werd gewonnen in twee sets. De uitslag 7-1 gewonnen.

Naar een kort drankje in de kantine op naar huis, maar eerst moest er nog een bezoek gebracht worden aan de plaatselijke supermarkt voor de bvo’tjes.

Rond half zes reden we onze woonplaats weer in. Al met al een hele dag trip. De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag thuis tegen Beca iedereen is welkom om te komen kijken.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.