Tweede team verliest ook

Op zaterdag 19 december speelde het 2e team van badminton’80 een thuiswedstrijd tegen Lelystad.  Linda kon niet meespelen en daarvoor hadden we Marlies. (Waarvoor dank!) Sharon was de dag ervoor nog ziek maar voelde zich goed genoeg om toch te spelen. De uitwedtrijd ging verloren met 6-2 en dus moesten wij hard werken om dit te verbeteren.

Zoals gewoonlijk mochten Jeroen en Thomas beginnen. Deze wedstrijd ging weer gelijk op maar Lelystad trok aan het langste eind door in 2 spannede sets te winnen. De dames Sharon en Marlies speelden een goede wedstrijd ondanks nooit samen gespeeld te hebben. De eerste set ging verloren met 22-24. Tijd voor een revanche,  en zo gezegd zo gedaan ging de 2e set  naar Wezep met 21-19. Helaas konden ze de druk niet vasthouden  en verloren de 3e set. Helaas 2-0 achter.

Focus op de singles. De tegenstander van Jeroen zat duidelijk beter in zijn spel en Jeroen verloor in 2 sets. Sharon moest in beide sets knokken voor elke punt maar won een zware partij met 21-19 en 22-20.  Thomas stond ook te vechten  voor elk  punt en terecht, hij wonde de eerste set. De 2e set stond hij met 19-12 voor, maar helaas… wat er gebeurde weten we niet maar hij verloor alsnog de set. De 3e set zat het er niet meer in. Onze invalster  Marlies speelde een hele goede partij. Ze had snel door hoe het spelletje in elkaar zat en won zo in 2 sets met 21-19 en 21-11.

Het stond inmiddels 2-4 en we konden nog een gelijk spel maken. Jeroen en Sharon speelden een mooie 1e set en wonnen deze. De 2e set was Lelystad veel mee gefocust en maakten wij te veel eigen fouten.  Alweer een 3e set. Wij begonnen al niet goed en keken constant tegen een achterstand  aan. Dit konden we  niet goedmaken en zo stond het 5-2. Thomas en Marlies  speelden ook een goede partij maar ging helaas ook verloren in 2 sets.

Marlies hartstikke  bedankt voor het invallen!!

De rest van dit jaar zullen wij goed  uitrusten om op 9 januari meer punten  te halen,  thuis tegen Kampen. 🙂

Geplaatst in Competitie, Nieuws.