Herenteam speelt wedstrijd vol blessures

De een-na-laatste wedstrijd van het seizoen. Vandaag komt Thiela op bezoek. Thiela is een geduchte concurrent, immers staat dit team op de eerste plaats. Het Wezepse herenteam staat op een goede tweede plek met een 8-tal punten achterstand. Er zijn theoretisch verschillende scenario’s denkbaar waarop de Wezepers alsnog de eerste plek zouden kunnen behalen. Dit is echter lastig gezien de 6-2 verlies bij de uitwedstrijd.

Zoals altijd werden de eerste twee dubbels tegelijk gespeeld. De dubbel van Hendri en Cornel verliep moeizaam. Heen en weer werden er fouten gemaakt. Degene met de meeste fouten verloor de set. Uiteindelijk waren het de heren Thiela die de dubbel in een 3-setter naar hun hand wisten te zetten. Ook in de dubbel van Jan en Layo werden er heen en weer fouten gemaakt. Helaas voor de tegenstander maakten Jan en Layo minder fouten, waardoor de dubbel in twee sets werd  gewonnen door de heren van Wezep.

Vervolgens werd aangevangen met de single partijen. Cornel had, in tegenstelling tot de wedstrijd in Tiel, geen moeite met de eerste heer van Thiela en wist de partij in twee sets naar zijn hand te zetten. Layo had er wel moeite mee. Alsof het blijkbaar een standaard betreft, speelde Layo ook ditmaal weer een 3-setter. In de derde set stond Layo 11-5 achter bij de wissel. Door het spel te veranderen, kon dit tot 15-16 worden bijgehaald. Echter door een aantal fouten wist de tegenstander alsnog de wedstrijd te winnen. Stand na twee dubbels en twee singels; 2-2.

Vervolgens mochten Jan en Hendri hun opwachting maken. Jan ging goed van start door de de eerste set te winnen. Helaas verstapte Jan zich in de tweede set en moest hij zijn single opgeven. Hendri had het ook lastig. De eerste set werd weliswaar gewonnen met 23-21, maar de tweede set werd verloren met 20-22 nadat het bij Hendri in de rug schoot. Hendri speelde de derde set alsnog, maar kon niet veel meer uitrichten. Hendri verloor de derde set en daarmee zijn partij. Stand 2-4 met 1 opgave in het nadeel van de Wezepers.

Met 2 uitvallers zag het er niet florissant uit voor de Wezepers. Gelukkig waren Jeroen en Alfred op dat moment bij toeval in de sporthal. In overleg met beide heren en het team van Thiela, konden alsnog de laatste twee dubbels worden gespeeld. Cornel en Jeroen wisten in een 3-setter de partij naar zicht toe te halen. Ook hier gold weer dat het team met de minste fouten de partij uiteindelijk won. Alfred en Layo waren echter minder gelukkig; de tegenstanders maakten minder fouten en wonnen de partij in drie sets. De uiteindelijke stand: 3-5.

Al met al een middag die zich kenmerkte zich door fouten van zowel de thuisploeg als de bezoekers. Daarnaast het blessureleed, dat in het geval het Wezepse herenteam helaas geen onbekend terrein is… Voor de laatste wedstrijd thuis tegen Smashing zal dan ook moeten worden bekeken welke heren inzetbaar zijn. Het herenteam wil in ieder geval beide invallers bedanken voor hun sportieve inzet!!!

Geplaatst in Competitie, Nieuws.