30e editie Kamphal Toernooi trekt grote spelers

De 30e editie van het jaarlijkse Kamphal-toernooi voor badminton wordt zaterdag 19 maart 2016 gehouden in de Kamphal te Wezep. Bij dit jubileum wordt deze dag ook even stil gestaan. Het vaste team, dat het bijna al die jaren al samen doet, is ook dit jaar weer aanwezig. “De vrijwilligers doen niet meer aan badminton of zijn geen lid meer van de vereniging. Toch zijn ze er ieder jaar weer bij. Voor ons is het een gezelligheidstoernooi,” aldus organisatrice Harmke van de Werfhorst van Badminton ’80 Wezep.

Het team bestaat uit Harmke en Lubbert van de Werfhorst, Arie en Jenneke Laurens, Wim Jansen en Pauline van Zweden en sinds enkele jaren is daaraan Hellen Laarman toegevoegd.

Het toernooi is 30 jaar geleden in het leven geroepen door het bestuur van de vereniging destijds. Toen het echter zover was, was niemand bereid om de grote taak op zich te nemen. Van de Werfhorst: “Laten wij het dan maar proberen, zeiden mijn man en ik destijds. En zo zijn we nu al 30 jaar verder. We hebben het in de schoot geworpen gekregen, maar met ons allen hebben we het gemaakt tot het toernooi dat het nu is. Er zijn sporters die hier al bijna 25 jaar naar toe komen. Mensen komen toch jaarlijks weer terug naar ons toernooi. Dat is toch het grootste compliment dat je kunt krijgen.”

Voor dit toernooi hebben zich 110 personen opgegeven, op de dag zelf moeten er 188 partijen worden afgewerkt. Het toernooi begint om 08.30 uur en eindigt rond de klok van 21.00 uur. Leuke partijen zijn ’s middags te zien. Rond 13.30 (DE2) uur begint de eerste halve finale in de Dames Enkel klasse 2. De eerste finale staat gepland rond 15.30 uur voor de Heren Enkel klasse 9. Naar verwachting kan de laatste partij rond 20.00 worden gespeeld.

Er wordt gespeeld in de categorieën 2, 5, 7 en 9. Deze keer hebben zich spelers opgegeven die op zeer hoog niveau binnen Nederland spelen, zoals Remco Pots en Esther Frietema – Kuilman. Zij staan in de top 100 voor zowel het enkelspel, de mix als de dubbel. Zij spelen dan ook in categorie 2, waarin spelers tot eerste Divisie Bondscompetitie uit komen.

Categorie 5 is voor spelers die tot vierde Divisie Bondscompetitie hebben gespeeld. Categorie 7 is voor spelers die tot tweede klasse hebben gespeeld en daar hoort ook de Mannenhoofdklasse bij. Categorie 9 is voor spelers die niet hoger gespeeld hebben dan vierde klasse regio, maar vooral de recreanten mogen in deze klasse inschrijven.

Er doen spelers uit het hele land mee, zoals uit Groningen,  Almelo, Hilversum, Amersfoort, Duiven en Wijk bij Duurstede. Maar ook de regionale verenigingen zijn vertegenwoordigd zoals BC ’70 uit Epe, HBC uit Heerde, en verenigingen uit Harderwijk, Kampen en Zwolle. Ook doet een delegatie van de competitespelers van Badminton ’80 Wezep zelf mee, zoals de jeugdleden Esmee van Ommen en Casper Mulder.

Het toernooi wordt gespeeld volgens een afvalsysteem, waar de categorieën niet groot zijn wordt een poule ingespeeld. De spelmogelijkheden zijn Mannen en Vrouwen Enkel, Mannen en Vrouwen Dubbel en Gemengd Dubbel.

De shuttles voor de finales worden gesponsord door Bees-Sport.  De andere sponsor deze dag is Stichting VZK Kantine, die zorgt voor een flesje drinken voor iedereen en een krat met fruit voor de hele dag.

Per onderdeel worden twee geldprijzen beschikbaar gesteld, en één geldprijs in een poule.

De loting is donderdagavond 10 maart gebeurd, ten huize van de Fam. L. van de Werfhorst. Voor de indeling van het toernooi kan men kijken op www.toernooi.nl

Kom zaterdag 19 maart naar sporthal “De Kamphal” te Wezep om vele en mooie badmintonwedstrijden te bekijken, de toegang is de gehele dag gratis.

Geplaatst in Nieuws.