Verslag van het Herenteam

Het herenteam, tja wat kunnen we daar van zeggen. Hendri Hollander, een van de vaste spelers van het team, heeft besloten een jaartje rustig aan te doen en zich beschikbaar te stellen als algemeen reserve. Dus op zoek naar een nieuw teamlid. Gelukkig hebben we onze voorzitter Gerard Thomassen bereid gevonden om ons team te komen versterken.

Welkom meneer Thomassen in het herenteam!

Voor de rest is het team gelijk gebleven aan vorig jaar.

Dit jaar veel nieuwe teams in onze poule, zo ook onze tegenstanders van vandaag.  Het team van Inside uit Baarn is vorig seizoen gepromoveerd, dus afwachten hoe de wedstrijd zou gaan verlopen.

Even voor de duidelijkheid. Er zijn maar twee poules in de heren hoofdklasse dus veelal speel je tegen dezelfde teams. Maar dit jaar moeten we naast onze vaste tegenstanders Tiel, Doorn, Arnhem en Nijmegen ook naar Leerdam, Amersfoort en Baarn.

Over de wedstrijd:

Cornel en Layo begonnen aan de eerste dubbel. Normaal gesproken spelen ze nooit samen tijdens de wedstrijden, dus het was een beetje inkomen. Afgezien van het feit dat de één bij de ander op de voeten ging staan hebben ze een keurige wedstrijd gespeeld. Ze wonnen hun partij in twee sets.

Jan (alias Cas) en Gerard speelden de tweede dubbel. De eerste set wonnen de jonge mannen maar in de tweede en derde set moesten ze toch buigen voor het team van Inside.

Cornel speelde de eerste singel. In de eerste set ging het gelijk op maar Cornel kon het omzetten naar winst. In de tweede set verstapte zijn tegenstander zich waardoor deze partij niet meer verder gespeeld werd.

Layo speelde een prima singel, geen op- of aanmerkingen hierover. In twee sets werd de winst naar binnen gelepeld.

Cas speelde ook een prima singel. In de tweede set sloeg zijn tegenstander vaak de shuttle net uit, waar Cas optimaal van kon profiteren.

Onze Gerard had wat moeite met zijn service, maar zijn goede verdediging en jarenlange ervaring heeft hem geholpen om de winst te behalen.

Layo en Gerard hadden een spannende eerste set. Deze werd gewonnen met 22-20. De tweede set werd iets ruimer gewonnen.

Cornel en Cas speelden de laatste wedstrijd van vandaag. Deze wedstrijd werd ook gewonnen.

Eindstand 7-1. Een prima begin van het seizoen.  Volgende week weer een thuiswedstijd tegen Amersfoort, ook weer tegen een nieuwkomer in onze poule.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.