Herenteam pakt winst ondanks koude sporthal

Vrijdag 18 november stond de uitwedstrijd naar Inside op het programma.

Bij doordeweekse wedstrijden is het altijd lastig om iedereen op tijd bij mekaar te krijgen, behalve voor onze vutter Gerard, want die heeft tijd zat.

Bij het eerste huis stapte Gerard netjes in, bij huis twee stapte een dame in. Ja, een dame in plaats van een heer.  Op naar het derde huis, daar stapte Cas in.

Dus onderweg bij ons vertrouwde benzine pomp stond Cornel te wachten.

Na een bakje leut werd de reis weer voortgezet. De tom tom moest even aangezet worden om de weg te vinden, via een smal weggetje kwamen we aan bij de sporthal.

Binnen in de kantine was het lekker warm, in de sporthal lag een mooi tapijtje maar dat hielp niet tegen de kou.

Layo en Cornel begonnen goed en wonnen hun partij in twee sets. Cas en Gerard verloren in twee sets.

Nu waren de singels aan de beurt. Cornel begon een beetje stroef, vooral zijn service belande vaak uit, maar hij wist de partij toch te winnen in twee sets.

Nu was de beurt aan Layo. Layo houdt de laatste tijd van optimaal gebruik maken van de tijd in de singel. Veelal speelt hij dan ook een driesetter. Layo zou Layo niet zijn om dat deze keer ook weer te doen. Het werd een spannende partij die Layo won.

Nu was het tijd dat Cas mocht gaan singelen. Cas speelde een mooi afwisselend spel, zijn tegenstander had last van zijn rug waardoor het vele lopen hem begon op te breken. Cas won zijn partij in twee sets.

Nu de laatste single van de avond. In de eerste set moest Gerard echt inkomen. Misschien heeft hij te lang moeten stil zitten tussen de dubbel en de singel. De eerste set kwamen de shuttles niet ver genoeg achterin waar de tegenstander optimaal van profiteerde. Na een paar tips ging onze “jonge man” weer verder. Door hem aan te moedigen met “kom op jonge man” ging het helemaal weer goed. De twee sets die daarop volgden werden gewonnen.

Nu op naar de laatste twee dubbels.

Gerard en Layo beten het spit af. De eerste set werd gewonnen met 21-19, maar de tweede werd verloren met 19-21. Dus moest er weer een derde set aan te pas komen. In de derde set gingen de punten over en weer, onze heren kwamen 20-18 achter maar kwamen weer terug naar 20-20  en na een paar leuke rally’s werd het uiteindelijk 22-24 voor ons.

Ondertussen waren Cornel en Cas al klaar met hun dubbel die ze in twee sets wonnen.

Eindstand: 1-7 gewonnen.

Linda, nog bedankt voor de support. Hopelijk is het warmer in de volgende sporthal.

Nu een weekje rust voor het team. Daar maken sommige  spelers gebruik van door op vakantie te gaan, om zich weer op te laden voor de volgende wedstrijd tegen Amersfoort.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.