Eerste team verliest van directe concurrent

Afgelopen zaterdag heeft het i4Audio team van Badminton ’80 uit Wezep helaas verloren van de directe concurrent ‘T Pluumpje uit Eerbeek. Het team staat gelukkig al wel veilig in de huidige klasse, maar om nog een plekje te stijgen had er minimaal gewonnen moeten worden. Invaller Thomas Koopman verving Gerald van Dijk die deze week helaas een blessure opliep aan het bovenbeen. 

Er werd gestart met het spelen van de damesdubbel. Vera van Dijk en Dianne Barneveld speelden tegen twee doorgewinterde dames en kregen geen vat op hun spel. De wedstrijd werd verloren in twee sets. Hetzelfde gold voor de heren Thomas Koopman en Hendri Nagelholt, ook zij verloren de herendubbel in twee sets. 

Koopman speelde vervolgens zijn herensingel. Hij speelde een goede pot, maar kon niet meekomen met het scherpe spel van zijn tegenstander en verloor helaas in twee sets. Van Dijk speelde een stabiele en goede eerste damessingel en wist haar partij in twee sets te winnen. Barneveld kon in haar damessingel weinig inbrengen tegen het spel van de tegenstandster en verloor in twee sets. Nagelholt moest even op gang komen en verloor in zijn herensingel de eerste set. Gelukkig herpakte hij zich op tijd en wist de tweede en derde set te winnen. 

Met een 2-4 achterstand werden als laatste de mixdubbels gespeeld. Van Dijk en Koopman hadden nog weinig met elkaar gespeeld. Hun spel was echter erg sterk en zij konden goed meekomen. Na drie spannende sets trokken de spelers uit Eerbeek helaas aan het langste eind. Nagelholt en Barneveld speelden als laatste hun mixdubbel. In de eerste set werd er weinig aangevallen vanuit de Wezepers, echter kantelde dit in de tweede en derde set. Naarmate de wedstrijd vorderde wisten zij grip te krijgen op het spel van de tegenstanders en hebben uiteindelijk de wedstrijd gewonnen. 

Met een 3-5 eindstand loopt het team uit Eerbeek twee punten uit en wordt het voor Badminton ’80 lastig om nog een plek te stijgen op de ranglijst. Volgende week is alweer de laatste wedstrijd van het seizoen en dan wordt er thuis tegen Lelystad gespeeld. 

Geplaatst in Competitie, Nieuws.