Tweede team viert verlies onder de douche

Zaterdag morgen 28 januari, kwart over 7 in de vroege morgen. De wekker gaat. Nu al? We staan al veilig, dus we kunnen ook gewoon in bed blijven liggen. Laten we dat maar niet doen. Snel het bed uit en klaarmaken voor de clash tegen Utrecht. Kwart over 8 werden we opgehaald. Wegens enig oponthoud zijn we om half 9 uit Wezep vertrokken. Maar Jeroen moest rijden, dus waren we om 9 uur al in de zaal (ja, echt).

Bij aankomst waren de tegenstanders er nog niet. Ook niet heel gek, we waren ook wel vroeg. Toen we om 5 voor half 10 de zaal in liepen was er nog steeds niemand. Zitten we wel goed hier? Op de borden stond badminton in zaal 2. Op het bordje naast de deur ook. Hm. 5 minuten later kwamen er andere mensen de zaal in en werden de velden opgezet.

Nog wat later konden we beginnen. De heren en dames dubbel werden naast elkaar gespeeld. Jeroen en Thomas speelden de heren dubbel. We hebben in 3 sets plusminus 5 shuttles gebruikt (veren RSL). De eerste set werd gewonnen met 13-21 door de heren uit Wezep. De tweede set stonden ze 11-2 achter, maar zijn teruggekomen tot 21-14. Niet weer hé? Dit is redelijk typerend voor de speelstijl van de heren. Okay, derde set. Focus en gaan. Deze werd gewonnen met 17-21. De dames dubbel werd gespeeld door Sharon en Esmee. De eerste set werd net aan verloren met 21-19, de tweede gewonnen met 19-21. Wederom een derde set. Alleen kwamen de dames uit Wezep minder in hun spel en verloren met 21-14.

Vervolgens mochten we de singles spelen. Casper nam het op tegen de eerste heer van Utrecht. De eerste set ging niet zoals gewenst en deze verloor Casper met 21-13. De tweede set stond hij 19-15 achter, maar wist nog terug te komen tot 21-23. Nu weer een derde set. Helaas kwam Casper niet in zijn spel en hij verloor met 21-13. Ondertussen stond Sharon goed te spelen en dacht laat ik dit eens in 2 sets doen. Zij wist de wedstrijd positief af te sluiten, met 14-21 en 18-21. Thomas had zich al weer warm gelopen en was klaar voor zijn single. De eerste set wist hij te winnen met 13-21, een comfortabele stand. De tweede set stond hij te spelen als een banaan, deze verloor hij ook met 21-15. Weer een driesetter. Ook hier kwam hij niet in zijn spel en verloor met 21-16. Esmee mocht ook beginnen aan haar single. Wederom een driesetter. De eerste verloor ze met 21-17, de tweede won ze met 20-22. De beslissende set wist Esmee te winnen met 15-21. Tussenstand 3-3. Aantal gebruikte kokers tot nu toe 3.

Vervolgens de mixen. Jeroen en Sharon speelden de eerste mix, maar het liep niet zo soepel. De eerste set verloren ze met 21-12, de tweede set hadden ze de helft van dat aantal gehaald. Ook Casper en Esmee sloten de mix af in 2 sets. Alleen was het resultaat ook hier niet positief voor de strijders uit Wezep. 21-12 en 21-18, helaas net geen derde set.

En nu douchen. Helaas waren de douches niet heel warm, maar de heren die onder de douche stonden (van een andere sport) hadden daar iets op gevonden: een kan bier. Deze stond naast de douche en ze hadden allemaal een bekertje vast. Het leek ons wel een goed idee om dit ook eens te proberen thuis (lezen jullie mee, kantinebeheerders?).

Omdat dit de laatste wedstrijd van het seizoen alweer was, zijn we met bijna de hele competitie gang uit eten geweest bij Van der Valk in Zwolle. Het was een heel gezellige avond met veel lekker eten en drinken. Na die tijd hebben we een afterparty gehouden bij Casper thuis met een select gezelschap. We hebben gezellig de karaoke aan gezet en konden voldaan weer naar huis.

Uiteindelijk hebben we de 6de plaats weten te behalen. We willen al onze trouwe supporters bedanken en kijken uit naar het volgende seizoen!

Geplaatst in Competitie, Nieuws.