Start nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen start volgende week alweer! Hierbij een kort overzicht van alle zaaltijden en de belangrijke veranderingen.

Wanneer starten we waarmee:

* Maandag 21-8 trainen competitie senioren van 19.30 tot 21.00 uur.

* Woensdagmorgen 23-8 van 09.00 tot 11.00 uur.

* Woensdagavond 23-8 jeugd recreanten van 18.00 tot 19.15 uur.

* Woensdagavond 23-8 jeugd competitie van 18.00 tot 19.30 uur.

* Woensdagavond 23-8 senioren van 19.15 tot 22.30 uur.

* Zaterdag 26-8 vrij spelen van 13.00 tot 15.00 uur. Hier kan iedereen gebruik van maken.

Bekijk ook het overzicht met alle beschikbare zaaltijden.

Belangrijke verandering

De indeling in zaalhuur is voor de maandag, de woensdagochtend en de zaterdag ongewijzigd. Op woensdagavond verandert er iets. Van 18.00 t/m 20.30 uur kunnen we slechts 2/3 zaal huren. Dit komt erg slecht uit, omdat de drukste tijd bij ons ligt tussen 20.00 en 21.00 uur. De oorzaak is dat OLVO geen gebruik meer kan maken van de sportzaal aan de Sneeuwbesstraat. Zij moeten daardoor ook gebruik gaan maken van de sporthal.

Ter compensatie van de verloren zaalruimte gaan we op woensdagavond van 22.00 tot 22.30 nog 1/3 zaal huren. Als je dan eerder op de avond een ronde moet wachten, kun je wat langer doorspelen om toch voldoende te kunnen spelen. Hiermee starten we meteen op 23 augustus.

Regels velden

Omdat we minder velden beschikbaar hebben, moeten we wat regels afspreken.

* Als een team wedstrijd speelt op de woensdagavond, hebben zij tot half negen één veld ter beschikking, daarna kunnen zij er twee gebruiken.

* De overige velden worden door labelen verdeeld. Na het gezamenlijk labelen worden de velden eerlijk verdeeld: vier voor de competitie, vier voor de recreanten. Indien er een recreantenwedstrijd gespeeld wordt zijn er voor de overige recreanten drie velden beschikbaar tot half negen, bij een competitiewedstrijd geldt dat voor de overige competitiespelers drie velden beschikbaar zijn.

Het spreekt vanzelf dat we hier met Hollands boerenverstand mee omgaan. Als bijvoorbeeld de competitiegroep minder banen nodig hebben dan waar zij recht op hebben, kunnen de recreanten deze benutten. Mocht er toch een probleem ontstaan, spreek dan iemand van het bestuur aan, die neemt dan een besluit.

Labelen

We hebben een enquête gehouden over het labelen. Naar aanleiding daarvan en de verandering in zaalmogelijkheden op woensdagavond gaan we de regeling voor het labelen wat aanpassen. Hieronder de wijzigingen.

* We starten met labelen om half acht voor zowel competitie als recreanten.

* Competitiespelers labelen mee tot acht uur. Zij labelen van acht uur tot half negen apart. Daarna kunnen zij beslissen of zij met hun groep verder gaan labelen of niet.

* De recreanten labelen verder tot negen uur en kunnen daarna zelf indelen.

Als iemand een rondje labelen moet wachten omdat er geen plaats meer is, kan hij of zij de labels die aan het bord hangen in de bakjes doen en zijn of haar labeltje vast aan het bord hangen voor de volgende ronde, dan hoeft niemand tweemaal achter elkaar te wachten.

23 augustus zorgt het bestuur voor de zaaldienst. Er komt weer een lijst te liggen waarop staat wanneer en met wie je aan de beurt bent. Ook de regels voor de zaaldienst staan daar op.

Zaterdagen

Voor de zaterdagen: Als er competitiewedstrijden zijn is er zaal van 13.00 tot 16.30 uur. Dan zijn er meestal wel banen vrij waar je gebruik van kunt maken. Op zaterdagen waar geen thuiswedstrijd gespeeld wordt, zijn er 4 velden beschikbaar van 13.00 tot 15.00, ook hier kan ieder lid gebruik van maken. Het is wel verstandig even met iemand anders af te spreken als je op zaterdag wilt spelen.
Geplaatst in Competitie, Jeugd, Nieuws.