Eerste overwinning voor eerste team

Dinsdag 3 oktober trad het eerste team Amptmeijer 1 van Amptmeijer Badminton ’80 aan tegen ’t Pluumpje in Eerbeek. Dit is de enige tegenstander die ze vorig jaar ook aantroffen. Toen werd er gelijk gespeeld en verloren.

Dit keer was het anders. Na een moeizame start (2-1 achterstand) trok het team, in allemaal 3-setters, de wedstrijden 1 voor 1 naar zich toe.

Na de start van beide dubbelpartijen was het 1-1. De heren verloren en de dames wonnen. Vera van Dijk kon in haar single niet in haar spel komen. De tegenstander wist Van Dijk goed onder druk te houden, wat uiteindelijk resulteerde in een verlies. Ondertussen was Gerald van Dijk bezig met een puike partij. In een zwaarbevochten wedstrijd wist hij de partij naar zich toe te trekken. Hendri Nagelholt speelde niet fantastisch, maar wist wel te winnen. Dianne Barneveld speelde een gelijk opgaande partij. Na nipt verlies in de eerste set wist zij de volgende twee sets wel te winnen. Tussenstand 4-2. In de mix hadden Van Dijk en Van Dijk niet al te veel moeite om de partij binnen te slepen. Nagelholt en Barneveld speelden een wat wisselvallige partij, waarbij de nodige punten met een gelukje binnen werden gesleept. Nadat 3 matchpoints werden overleefd sloegen ze genadeloos toe op hun eerste matchpoint. Eindstand 6-2.

Tot nu toe zijn er in de competitie veel wedstrijden die in een gelijkspel eindigen. Met deze ruime overwinning doet Amptmeijer 1 goede zaken, waardoor ze bovenin meedraaien. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op maandag 9 oktober in Apeldoorn tegen Appoldro.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.