Eerste team strijd om alle punten

Donderdag 30 november moest het eerste team Amptmeijer 1 spelen tegen BAN in Amersfoort. Het werd een wedstrijd waar voor elk punt werd gestreden.

De herendubbel was de enige partij waar de spanning ver te zoeken was. De Wezepers wisten de partij overtuigend te winnen. Nadat de eerste set bij de dames uit Wezep was verloren, overleefden ze in de tweede set 3 matchpoints en wisten deze set te winnen. In de derde set werden er ook nog 2 weggewerkt, maar de laatste matchpoint werd ze fataal.

De single van Gerald van Dijk ging gelijk op. Het kwam aan op een derde set. Halverwege stond het nog gelijk. De vermoeidheid sloeg echter toe. Gerald kon niet meer mee en verloor zijn single. Vera van Dijk leed in haar single een zeldzame nederlaag. In twee spannende sets trok ze aan het kortste eind. Hendri Nagelholt gaf in de eerste set een 19-17 voorsprong weg. De tweede set gaf hij niet weg. In de derde set pakte Hendri een paar punten voorsprong, die hij tot het einde vasthield (21-19). Ook bij Dianne Barneveld kwam het aan op een derde set. Hierin pakte ze een ruime voorsprong. Na een reeks van fouten kwam de tegenstandster over haar heen en wist deze de set binnen te slepen.

Bij een 4-2 achterstand werd er gestart met de mixen. Bij beide mixen waren er weer drie sets nodig. Van Dijk en Van Dijk verloren hun eerste set. In set twee en drie was er een verlenging nodig. Deze wisten de Wezepers allebei te winnen met 22-20. Nagelholt en Barneveld wisten in de eerste set de tegenstanders goed uit te spelen. In de tweede set verloren ze wat scherpte, waardoor het aankwam op een derde set. Hierin herpakten zij zich goed en trokken zij aan het langst eind. Eindstand 4-4.

Woensdag 6 december staat de topper tegen Beca uit Arnhem op het programma. Een goed resultaat is belangrijk voor de strijd om de bovenste plek.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.