Recreantenderby

In de eerste helft van de competitie mochten ons eerste en tweede recreantenteam de krachten met elkaar meten. Altijd een belangrijke wedstrijd. Want wie is er deze keer het sterkste, is dat zoals altijd het eerste team of weet het tweede team deze keer de overwinning te behalen?

Een sterke opstelling is daarom nodig. Het eerste team speelde met Joke, Marlies, Gerrit en invaller Job (Jan Post had andere verplichtingen). Het tweede team trad aan met Saskia, Dirkina, Jan Meijer en Freddy.

Er werd gestart met de eerste mixen. Jan en Saskia zaten goed in hun spel en ondanks wat schoonheidsfoutjes wisten ze de partij tegen Joke en Gerrit wel te winnen. Freddy en Dirkina hadden er wat meer moeite mee tegen Marlies en Job, dus punt voor het andere team.

In de volgende mixen waren de rollen omgedraaid. Hier haalden Freddy en Dirkina het punt, terwijl Jan en Saskia de winst aan Marlies en Job overlieten.

Dan de dubbels maar. De heren waren zeer aan elkaar gewaagd. Daarom moest er een derde set aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Na een paar lange rally’s waren het dan toch Jan en Freddy die aan het langste eind trokken.

Op de andere baan stonden de dames te zwoegen. Saskia en Dirkina gingen weer een poging wagen om de ongeslagen status van Joke en Marlies te doorbreken. De eerste set werd nog verloren, dus gas erbij in de tweede set. Diep in de verlenging met 27-25 werd dan toch de tweede set binnen gehaald! Helaas was alle energie al in die tweede set gestopt, want met 21-4 ging de winst in de derde set naar Joke en Marlies.

Tot nu toe ging alles gelijk op en moesten de laatste mixen gaan uitwijzen wie de sterkste ging worden deze avond. Jan en Dirkina moesten even inkomen tegen Joke en Job, maar wisten de punt wel naar zich toe te trekken. Freddy en Saskia hadden het moeilijk tegen Marlies en Gerrit. Alhoewel ze aardig bij bleven, bleken Marlies en Gerrit toch iets beter.

Dus de eindconclusie is dat we zeer aan elkaar gewaagd zijn en we een 4-4 gelijkspel mochten noteren.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten.