Derde team verliest strijd om kampioenschap

Vooraf

Voorafgaand aan de wedstrijd stond het derde team TTL Wezep op de tweede plek met 1 punt achterstand op de nummer 1 BC Flevoland. De laatste wedstrijd van het seizoen was voor Flevoland een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter BC Hellas en wij moesten uit tegen middenmoter BC Dronten.

De wedstrijd

Zaterdagmiddag 14.00u werd team 3 verwacht in “de Stal”. Vol goede moed gingen we met twee auto’s de polder in. Jacobien stelde dat ze geen warming-up meer hoefde te doen door de lekkere stoelverwarming van Miranda’s auto, ze was – naar eigen zeggen – al aardig opgewarmd. Het was rustig op de weg en het gaspedaal werd dan ook makkelijk gevonden. We waren aan de vroege kant en stonden dus voor een dichte deur. Team 3 hoefde geen Pokémons te vangen, en wachtte rustig de komst van de sleuteldrager af.

Eenmaal geïnstalleerd en warm begonnen we aan de eerste wedstrijden. De mannen kwamen er niet lekker in, maar maakten er toch nog een spannende 3-setter van. Na een kleine opleving in de tweede set, werd er verloren met 15-21, 21-19 en 21-15. Bij de dames ging het makkelijker, zij wonnen in twee sets met 16-21 en 14-21. Tussenstand 1-1.

Nu was het tijd voor de singles. We begonnen vol goede moed, maar we konden het deze keer helaas niet waar maken en alle singles werden verloren. Tussenstand 5-1.

Om toch nog een zo goed mogelijke uitslag neer te zetten probeerden we onszelf op te peppen voor de resterende mix-partijen. Dit werden twee spannende 3-setters. Joachim en Jacobien kropen door het oog van de naald met 22-20, 16-21 en 19-21 en wonnen ook hun laatste mix van het seizoen. Thomas en Miranda konden het niet waarmaken en verloren met 21-14, 15-21 en 21-8.

Tot slot

Ondanks de support verloor het derde team TTL Wezep de wedstrijd tegen BC Dronten met 6-2. BC Flevoland won met 7-1 en mag zich dus kampioen noemen. Hoewel we natuurlijk wel een beetje teleurgesteld zijn, willen we hun feliciteren met dit resultaat. Voor nu trekken wij ons terug; we gaan herstellen, nog wat harder trainen en een beetje meer ons best doen, volgend jaar weer een kans!

Geplaatst in Competitie, Nieuws.