Jeugd bezoek Dutch Open

Dit jaar hebben wij onze jeugd wederom de kans gegeven om de Dutch Open in Almere te bezoeken. Helaas had Lois andere verplichtingen, maar de andere 9 spelers zijn wel meegegaan.

Om half elf zouden we op zaterdag 13 oktober vanaf de Kamphal vertrekken. Dit liep wat vertraging op, want twee dames waren hun racket vergeten. Toch wel handig als je straks nog badmintonnen. Gelukkig hebben beide moeders nog snel de rackets gebracht, waarna we op op weg gingen. Na een kleine omweg in Almere (toch fijn dat zo ongeveer de halve stad op de kop ligt wegens wegwerkzaamheden) kwamen we mooi op tijd aan. De jeugd ging zich snel omkleden, want ze kregen eerst een clinic van twee spelers uit de nationale selectie.

Waar de Plus deze dag een helicopter boven Wezep liep vliegen, daar maakten wij nog wat reclame voor onze supermarkt Plus Van der Hoven in Almere, waar de jeugd in hun nieuwe shirtjes rondliep.

De training werd gegeven door Wessel van der Aar en Aram Mahmoud. Na een korte warming-up hebben ze diverse oefeningen gedaan voor de slagvaardigheid en de looptechniek. Ten slotte mochten ze tijdens het multi-shuttelen tegen Wessel laten zien wat ze in huis hadden. Ter afronding werd er nog rond-de-tafel gespeeld. Na afloop ontvingen ze allemaal een shirt, een oorkonde en wat te eten en drinken.

Na al dat zweten van het trainen was het tijd om te gaan douchen en omkleden zodat we naar de hoofdzaal konden waar het de halve finales van de Dutch Open werden gespeeld. En we hadden geluk, er stonden nog diverse Nederlanders op de planning. Hiervan hebben wij de halve finale van Selena Piek en Jacco Arends mogen bewonderen. Ze kwamen nog heel dichtbij in de tweede set, maar ze hebben de finales niet gehaald. Het was wel heel spannend om naar te kijken. Ook de andere partijen waren zeer inspirerend. Tijdens de volgende training gaan ze allemaal extra hun best doen!

Rond half zes was het wel genoeg geweest en vertrokken we richting huis. Maar niet voordat we nog een bezoek aan de McDonalds brachten. Na een lange dag in de sporthal, konden we hier nog even lekker van het heerlijke weer genieten. En de jeugd kon nog wat laatste energie kwijt.

Richard en Andre, bedankt voor het rijden en de gezelligheid deze dag!

 

Bekijk alle foto’s hier.

Geplaatst in Jeugd, Nieuws.