Toernooi ter ere van 15 jaar Amptmeijer

Op 1 september van dit jaar bestond Amptmeijer Verzekeringen 15 jaar. Dit heugelijke feit van onze hoofdsponsor konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben wij op 17 oktober een toernooi ter ere van Amptmeijer gehouden.

      

De pret begon al om half zes toen de zaal werd opgebouwd en feestelijk versierd. Daarnaast werden er een paar tafels klaar gemaakt met allemaal lekkere hapjes, de prijzen voor de verloting en de prijzen voor de winnaars.

Om zes uur zijn we van start gegaan met de jeugd. We gingen vanavond gewoon badmintonnen. Nou ja, gewoon… we hebben de oude puntentelling van vroeger er weer bij gepakt. Want toen ging de telling nog de 15. Nog even alle belangrijke wijzigingen op een rijtje:

  • Tellen tot 15
  • Bij de stand 14-14 krijgt degene die als eerste bij de 14 is de keuze om door te gaan tot de 15 of de 17.
  • Je kunt alleen punten maken als jij of je partner de service heeft.
  • Bij de dubbel is er per koppel een eerste en een tweede service. Als de service overgaat begin je met de eerste service, je kunt dan dus punten maken. Als je de rally verliest mag de tweede van het koppel serveren. Net als je gewend bent moet er wel na elk punt gewisseld worden van servicevak. Pas als je dan een rally verliest gaat de service over naar de tegenstander. Als je tegenstander aan het serveren is kun je zelf geen punten maken. Zorg dus dat je snel de service weer terug krijgt!
  • De eerste servicegame is een uitzondering op de regels hierboven, dan is er alleen een eerste service.

Dit was nog even flink wennen voor de jeugd. En goed nadenken iedere keer. Want had je nu wel of niet een punt? En wie had nu ook al weer de service? Gelukkig ging het steeds beter naarmate de avond vorderde. Tussen iedere wedstrijd door is er een verloting gehouden. Aan het begin van de avond hebben ze allemaal 5 lootjes gekregen. Per verloting waren er steeds twee prijzen. Dus er was nog best veel kans om met wat leuks naar huis te gaan. De laatste verloting betrof een superronde, met een paar hele leuke prijzen: een koker shuttles, een bluetooth speaker en een trainingsjack.

Na afloop van iedere ronde moest iedereen zijn eigen punten noteren. Die hebben we aan het einde bij elkaar opgeteld om zo tot een winnaar te komen. En dat is Gwen geworden! Zij ging naar huis met een lekker doosje noga. Tussendoor had de jeugd al wat te drinken en snacken gehad, na afloop hebben we ze nog verwend met een lekkere fruitstick.

Daarna was er even een half uurtje rust om alles voor de senioren klaar te zetten. Terwijl iedereen langzaam binnen druppelde en begon warm te slaan, hebben wij snel de hapjes klaar gezet, de zaal weer in orde gemaakt en iedereen van Amptmeijer welkom geheten. Het hele team was compleet en Marco, Mitchel en Emiel hebben meegedaan.

Om 8 uur begon Gerard met een uitleg van de avond en om iedereen welkom te heten. Ook hier stuitte de puntentelling nog op wat problemen, maar gelukkig waren er nog spelers die zich dit systeem herinnerden! Met ieder 5 lootjes op zak werd ook hier na afloop van iedere speelronde een verloting gehouden. Er waren per ronde 4 prijzen beschikbaar. En je moest er snel bij zijn, want Harmke wou niet wachten totdat je je lootje eindelijk onderuit je tas had opgevist.

Iedereen heeft door elkaar gespeeld, er is niet gekeken naar sterkte of geslacht. Dat maakte het juist zeer gezellig op de baan en in de zaal. De ene keer had je veel punten, de andere keer moest je het met wat minder doen. En tussendoor lekker smikkelen van al het lekkers dat klaar stond.

Na de laatste speelronde was het tijd voor de superronde van de verloting en prijsuitreiking. De superronde bestond uit waardebonnen ter waarde van 15 euro van Ter Weele, een koker met nylon shuttles en een koker met veren shuttles. We hebben een prijs uitgereikt aan de winnaar bij de competitie en de recreanten. Dit zijn Job Dam en Jeroen Stoel geworden. Gefeliciteerd heren met jullie fles wijn!

Ten slotte was het nog tijd om Janny en Marco in het zonnetje te zetten. De hele avond werd uiteraard voor en met het gevierd. Namens de vereniging hebben Gerard en Harmke ze een fles wijn en een set met twee wijnglazen en een karaf (allen speciaal gegraveerd) cadeau gedaan.

Wist je dat…
… Gerard bij de jeugd al mee wou doen met de verloting en hoopte op een barbiehuis? Het is een fles wijn bij de senioren geworden.
… Jan Meijer zijn shuttles met Linda heeft geruild? Hij had liever nylon shuttles in plaats van veren.
… we veel te veel hapjes hadden en de heren van het darten dus ook nog mee konden genieten?
… Marco, Mitchel en Emiel aardig kunnen badmintonnen?
… de prijzen ook in het teken van 15 stonden? 15 lolly’s, 15 eieren, 15 pepernoten, 15 druiven, etc.
… Jeroen waarschijnlijk nog niet zoveel gegeten had die avond, want hij meteen al aanvallen op al het lekkers?
… in totaal 9 banen in gebruik hadden deze avond?
… onze nieuwe rol-up banner is ontworpen door Hans?
… wij toch wel zeer fanatieke leden hebben?
… en het een zeer gezellige avond is geworden?
… de avond is georganiseerd door Harmke en Saskia?

Bekijk alle foto’s van deze avond hier.

Geplaatst in Nieuws.