Tweede herenteam boekt verlies

Kampen kwam bij het tweede herenteam Kamphuis op bezoek op 10 november. Jan Meijer was bereid om in te vallen, dit omdat Gerard nog geblesseerd is.

Hans en Jan dubbelen samen. Dit was hun eerste wedstrijd dubbel samen, maar het ging helemaal niet slecht. Helaas was het niet goed genoeg om te winnen van de Kampenaren, dus verloren in twee sets: 15-21 en 17-21, zoveel scheelde het dus niet. Wim en Mark hebben uiteraard meer dubbelervaring samen en dat was te zien! Zij wonnen in twee sets met  21-15 en 21-16. Stand 1-1.

Voor de singles was tactisch gekozen om Jan als eerste heer te laten spelen. Dan neem je de eerste herensingle als verliespunt op in de verwachting. Jan ging er met volle energie tegenaan, maar het verschil was te groot. Daarom heeft hij zijn krachten gespaard voor zijn tweede dubbel. Hij verloor met 10-21 en 10-21. Mark kon niet echt grip krijgen op zijn tegenstander en verloor, ondanks diverse tactische tips, de eerste set met 14-21, de tweede set ging wel wat beter, maar Kampen ging er toch met de winst vandoor; 17-21. Hans heeft tot nu toe alle singles gewonnen, dus zijn de verwachtingen hoog gespannen! Gelukkig maakte hij dit helemaal waar en won met gemak zijn zesde single op rij. Setstanden 21-9 en 21-11. Als vierde heer heeft Wim nog geen single gewonnen dit jaar. Gezien zijn leeftijd niet zo vreemd, alhoewel hij wel de meeste tijd van ons allemaal heeft gehad om te trainen! We denken dat hij zijn krachten spaart voor de tweede helft van de competitie. Hij gaat wel steeds beter spelen, Jammer genoeg verloor hij wel, maar met respectabele setstanden; 15-21 en 18-21. Stand 2-4.

De laatste dubbels worden gespeeld. Mark en Jan spelen een spannende wedstrijd, die helaas weer in het voordeel van Kampen beslist werd: 15-21 en 15-21. Wim en Hans hadden een zware pot. Door goed teamwork trokken zij de eerste set naar zich toe met 21-15, de tweede set hadden de Kampenaren een ander concept en wonnen daardoor deze set met 15-21. Met wat tactische aanpassingen aan onze kant werd aan de derde set begonnen. Dit was voldoende om de partij in winst om te zetten, die set werd met 21-18 gewonnen.

Eindstand 3-5, waar we op een 4-4 gehoopt hadden. Jammer, maar dat kan gebeuren. We staan nu op de een na onderste plaats in de poule, maar moeten als enige nog tegen de laatste in de poule. Als we daar goede zaken kunnen doen, stijgen we weer op de ranglijst, de huidige stand geeft dus een ietwat vertekend beeld.

De derde helft is dan hetgeen we naar uitkijken. Om te zorgen dat er op het gebied van de bevoorrading niets mis zou lopen had Gerard bardienst. Uiteraard hebben we de derde helft met groot verschil naar ons toegetrokken met behulp van Karin, Rianne en Jeroen.  Het werd nog laat…

Wetenswaardigheid; Mark heeft Rianne ten huwelijk gevraagd, zij zijn dus verloofd! Mark, onze romanticus, hij had het mooie Griekse eiland Zakynthos uitgekozen voor dit moment. Toen hij zich op zijn knieën liet vallen begon alles te beven daar. Nu vermoeden de Grieken dat zijn knieval de oorzaak van die aardbeving was. In ieder geval GEFELICITEERD SAMEN!

Jan bedankt voor het invallen en Karin en Rianne voor de support!

Opmerking van de redactie: Blijkbaar leest de schrijver van dit verhaal niet de andere verhalen van zijn team, want uiteraard was dit nieuws vorige week al wereldkundig gemaakt. In elk geval gefeliciteerd Mark en Rianne. 🙂

 

 

Geplaatst in Competitie, Nieuws.