Zware strijd voor recreantenteam gaat verloren

Het recreantenteam met in de opstelling Jan Meijer, Freddy, Dirkina en Saskia speelde afgelopen woensdag thuis tegen ’t Harde 2. Dit is altijd een sterk een team, dus we hadden ons al voorbereid op een zware strijd. Een gelijkspel is waar we van te voren op hoopten. Om ze vast een beetje te paaien, hadden we de kruidnootjes al klaar staan.

Jan en Saskia hadden een moeizame start, ze verloren de eerste set met 16-21. Gelukkig kwamen ze daarna goed in hun spel en gingen beter samenwerken, hierdoor pakten ze de tweede en derde set. Het eerste punt is binnen! Op de andere baan ging het bij Freddy en Dirkina ook nog niet helemaal lekker. De eerste set wisten ze nog naar zich toe te trekken, maar daarna was de tegenstander te sterk in de tweede en derde set.

De volgende partij van Jan en Saskia verloopt wat grillig. De eerste set wordt met 10-21 verloren, met name door veel eigen fouten. De tweede set speelden ze weer heel sterk en wisten met 21-9 te winnen. Er moest wederom een derde set aan te pas komen. Dat beide partijen aan elkaar gewaagd waar, blijkt uit de laatste stand: 23-21. Gelukkig, weer een punt erbij. Freddy en Dirkina beginnen weer sterk, winst in de eerste set met 21-17. De tweede set gaat verloren met 6-21, en de derde set ook met 10-21.

Dan is het tijd voor de dubbels. De heren laten een knap staaltje badminton zien en trekken de partij in twee sets naar zich toe. De dames hebben er zichtbaar meer moeite mee. Ook al gaat het spel steeds beter in de tweede set, het was niet voldoende om er nog een derde set uit te slepen.

Tijd voor de laatste mixen. Met een andere partner gaan we de baan op. We hopen beide laatste punten nog binnen te kunnen halen. Freddy en Saskia hebben wat communicatieproblemen op de baan en maken te veel eigen fouten. Beide sets gaan met ruime cijfers verloren. Jan en Dirkina maken het nog spannend. De eerste is verloren met 12-21, de tweede set hebben ze gewonnen met 21-16. De derde set moet het verlossende antwoord brengen. Helaas, de laatste punt gaat ook naar ’t Harde.

Dat is een verlies van 3-5 geworden. Donderdag gaan we weer naar Heerde om tegen hun eerste team te spelen. Hopelijk zijn de douches weer gemaakt en is het inmiddels ook warmer in de zaal!

Geplaatst in Nieuws, Recreanten.