Receantenteam haalt volle mep binnen

Na ruim een maand mocht ook ons recreantenteam weer de baan op. Ditmaal namen Jan, Freddy, Dirkina en Saskia het op tegen Heerde 2. Dat team staat onderaan de lijst en wij staan met een paar punten verschil op de vierde plaats. De uitwedstrijd hadden met 0-8 gewonnen, dus dat moest nu met de thuiswedstrijd ook weer lukken, hoopten we. Maar ja, dat moeten we dan eerst nog wel even doen…

De eerste mixen begonnen voortvarend. Jan en Saskia moesten even in het spel komen en keken de eerste set geruime tijd tegen een achterstand aan. Gelukkig wisten ze het tij te keren en pakten de eerste set. De tweede set verliep een stuk soepeler en het eerste punt was binnen. Op de baan ernaast hadden Freddy en Dirkina ook niet al te veel moeite en zij sleepten het volgende punt binnen.

De volgende serie mixen waren we allemaal lekker warm en goed op dreef. Ook hier hoeve we weinig woorden aan vuil te maken, want de volgende twee punten zijn ook binnen gehaald.

Vervolgens dan de dubbels. Freddy en Jan hadden er of heel veel zin in of ze wouden op tijd richting de kantine… in no time waren ze klaar en hebben ze het punt binnen gehaald. Bij de dames waren wat probleempjes onderweg. De eerste set hebben ze met degelijk spel weten te pakken. De tweede set verliep alles dramatisch door veel eigen fouten. Aan het einde wisten ze nog bij te komen tot 20-20, maar de set ging toch verloren met 21-23. Nou ja, dan maar een derde set, ook al hadden we daar niet op gerekend. Maar ook die ging niet goed van start, al snel hadden we weer een achterstand. Ergens rond de 13 punten hebben we de inhaalrace ingezet en de knop omgedraaid. Met een beetje handigheid en tactiek, en vooral de shuttles in het veld slaan of over het net, kwamen de dames punt voor punt dichterbij. Van 13-19 achterstaan, is er met 21-19 gewonnen.

Ten slotte werden de laatste mixen gespeeld. We hadden hier een tactische keuze gemaakt in wie tegen wie ging spelen zodat de laatste punten ook binnen gehaald konden worden. Dirkina en Jan hadden daar dan ook totaal geen moeite mee. Saskia en Freddy wel. De eerste set ging verloren… Dus de tweede set moesten ze had aan de bak om die wel te winnen. Het had niet veel gescheeld of die ging ook verloren, maar met een uitstekende inhaalrace is het wel nipt gelukt. Alleen kreeg Saskia bij de laatste punten weer last van haar blessure. Na een kort overleg werd er besloten wel de derde set te spelen, maar een andere tactiek in te zetten. Saskia bleef voor bij het net, want ze kon niet meer goed lopen en Freddy zou de rest doen. Hadden wij even geluk dat de tegenstanders niet door hadden dat ze Saskia moesten uitspelen, dat ze zelf moe waren en dat alle korte shuttles bij Saskia in de buurt kwamen die ze heerlijk kon afsmashen! Dus met veel geluk en hard werken is ook de laatste punt binnen!

8-0 gewonnen, wij zijn weer blij!

Geplaatst in Nieuws, Recreanten.