Clubkampioenschappen

Na jaren was het gisteren dan eindelijk weer eens zover: de clubkampioenschappen van Amptmeijer Badminton ’80.

Vanaf 12:30 uur druppelde iedereen binnen en werd er hard gewerkt om de zaal op te bouwen. Even later waren er diverse spelers al druk aan het warmlopen en inslaan. Even na 13:00 uur zijn we van start gegaan met de eerste wedstrijden. Er kon in totaal op zes banen worden gespeeld, waarvan er over het algemeen maar 4 in gebruik waren. Er was dus voldoende ruimte tussen de wedstrijden door om warm te slaan, zodat de wedstrijden vlot achter elkaar gespeeld konden worden. Voor een enkeling hield dit in dat ze veel moesten spelen, aangezien ze in drie onderdelen meededen.

Er is bij de competitie gespeeld in de categorieën Heren Enkel, Dames Enkel, Heren Dubbel, Dames Dubbel en Gemengd Dubbel. Bij de recreanten kon alleen de Dames Dubbel doorgaan, bij de andere onderdelen was er te weinig deelname. De DE, DD en de DD recreanten werd er middels een pouletje gespeeld. De overige onderdelen werden volgens een afvalsysteem gespeeld.

Er is fanatiek gestreden en er is dan ook menig zweetdruppel gevallen. Ook zijn er diverse 3-setters gespeeld, waaruit wel blijkt dat het niveau binnen onze vereniging dicht bij elkaar ligt. Het was zeer gezellig in de zaal, ook dankzij de vele bezoekers die onze spelers hebben aangemoedigd. Een speciale shout-out gaat nog naar onze Jeroen, ondanks een gebroken enkel was hij toch aanwezig om iedereen aan te moedigen en van de sfeer te proeven.

Bij de herenenkel is de eerste prijs naar Casper Mulder gegaan. Hij heeft de finale gewonnen van Hendri Nagelholt.
De damesenkel is gewonnen door Joanne van den Heuvel. Zij was net iets beter dan Eline Kamphuis.
Joanne van den Heuvel en Evelien Pannekoek kwamen als beste naar voren bij de damesdubbel, op de voet gevolgd door Dianne Barneveld en Linda van Dorp.
Bij de recreanten was het spannend, want in een poule van drie had iedereen 1 wedstrijd gewonnen. Op punten bleken Daniëlle en Joke Koerhuis te hebben gewonnen.
Na een spannende finale hebben Cornel van Dorp en Rémon van de Werfhorst weten te winnen van Joachim van Beek en Casper Mulder bij de herendubbel.
De gemengddubbel is ten slotte gewonnen door Linda en Cornel van Dorp. Tweede zijn Dianne Barneveld en Hendri Nagelholt geworden, die in de finale niet meer genoeg in te brengen hadden na al vele onderdelen en wedstrijden te hebben gespeeld.

Gefeliciteerd allen! Geniet van jullie welverdiende titels.

De organisatie lag in handen van de activiteitencommissie. Jeroen, Saskia en Vera hebben er een gezellige dag van weten te maken met een strakke organisatie, waarvoor onze dank!

Verder is de dag mogelijk gemaakt door een aantal vrijwilligers: Gerard, Lubbert, Harmke en Dirkina. Bedankt voor jullie hulp om de dag succesvol te laten verlopen!

Tot slot danken wij DA Bourquin, De Goudreinet, Ter Weele vlees en vleeswaren en Koelewijn’s Visspeciaalzaak voor het beschikbaar stellen van een aantal prijzen.

Bekijk alle foto’s van de clubkampioenschappen hier.

Geplaatst in Competitie, Nieuws, Recreanten.