Landelijk badmintontoernooi haalt hoog niveau badminton naar Wezep

De 33e editie van het jaarlijkse Kamphaltoernooi voor badminton wordt zaterdag 23 maart 2019 gehouden in de Kamphal te Wezep. De organisatie ligt in handen van Amptmeijer Badminton ’80. Er is dit jaar gekozen om zoveel mogelijk onderdelen in poule-verband te spelen zodat spelers er niet meteen in de eerste ronde al uitliggen, maar meer wedstrijden kunnen spelen. Hierdoor doen er meer spelers mee dan vorig jaar.  

Voor dit toernooi hebben zich 109 personen opgegeven, op de dag zelf moeten er 214 partijen worden afgewerkt. Het toernooi begint om 08.30 uur en eindigt rond de klok van 22.00 uur. Leuke partijen zijn ’s middags te zien. Dan staan er veel kwart- en halve finales op de planning.  

Er wordt gespeeld in de categorieën 2, 5 en 7. De spelmogelijkheden zijn Mannen en Vrouwen Enkel, Mannen en Vrouwen Dubbel en Gemengd Dubbel. Door het spelen in poules, moeten er meer partijen worden gespeeld. In verband met de beschikbare tijd is categorie 9 daarom komen te vervallen dit jaar. In plaats van 4 onderdelen, mogen spelers dit jaar nog maar aan maximaal 3 onderdelen mee doen.

Categorie 2 is voor spelers die tot eerste Divisie Bondscompetitie hebben gespeeld. Categorie 5 is voor spelers die tot vierde Divisie Bondscompetitie hebben gespeeld, hier valt ook de Mannenhoofdklasse Centrum onder.

Categorie 7 is voor spelers die tot zesde Divisie Bondscompetitie hebben gespeeld, hier valt ook de eerste klasse Mannencompetitie Centrum onder.

Er doen spelers uit de wijde omgeving mee. Ook doen 17 spelers van Amptmeijer Badminton ’80 zelf mee.  

Per onderdeel worden twee prijzen beschikbaar gesteld. Alleen in de DE2 en DD2 is er maar 1 prijs in verband met de enkele poule.

De loting is donderdagavond 14 maart gebeurd, ten huize van de Fam. L. van de Werfhorst. Voor de indeling van het toernooi kan men kijken op www.toernooi.nl.

Het toernooi wordt gesponsord door supermarkt Plus Van de Hoven. De supermarktketen stelt deze dag fruit ter beschikking voor alle spelers. De finaleshuttles worden gesponsord door Bestratingsbedrijf G. van Gelder/Fijn B.V. uit Hattemerbroek.

Kom zaterdag 23 maart naar sporthal “De Kamphal” te Wezep om vele en mooie badmintonwedstrijden te bekijken, de toegang is de gehele dag gratis.

Geplaatst in Nieuws.