Toernooi op de woensdagmorgen

Wij, van de woensdagmorgengroep, hebben een toernooi georganiseerd met clubs uit de omliggende plaatsen op woensdag 17 april. Het gaat dan om ZBC, Sla maar Raak, Heerde en Sport overdag. Plaats: De Kamphal in Wezep.

 De opkomst was redelijk, zoals we de laatste jaren vaker zien. Een aantal van de vaste gasten kon er niet bij zijn in verband met vakantie.

Om iets na 9:00 uur zijn we van start gegaan. Vijf velden hebben we gebruikt. De indeling op de velden gaf even een kort oponthoud, maar met wat schuiven kwam alles toch goed.

We hebben 9 partijen gespeeld, onderbroken door een koffie pauze. De verzorging vanuit de kantine was prima (bedankt weer, Gerrit!).  Er was cake en paaseitjes ( gesponsord door de activiteitencommissie).

De hele ochtend is er fanatiek gespeeld. Je ziet wel dat er verschil is in spelniveau. Maar dat geeft weinig problemen. Iedereen past zich wel aan; soms met wat gemor, maar ja…. Nieuwelingen zijn altijd welkom en dan mag je daar nog niet van verwachten dat ze gelijk al alles goed mee kunnen doen. Het leerproces op zo’n ochtend is juist voor hen zeer welkom.

Na alle 9 partijen komt het telwerk. Altijd een precies klusje.  Een aantal wacht vol spanning op de uitslag.

Vandaag zijn de winnaars:

Bij de dames:   1e               Gerda Nooteboom                                                                                        2e               Judy van Amersfoort

Bij de heren:    1e               Joop Telehala                                                                                                 2e               Hans van Amersfoort

De aanmoedigingsprijs is binnen de club gebleven. Frieda Nieuwland is de gelukkige. Zij was zeer content met haar prijs, die gesponsord is door De 4 Jaargetijden, een van onze plaatselijke bloemisten.

Na de prijsuitreiking is iedereen naar huis vertrokken, na een geslaagde badminton ochtend.

Het volgende toernooi zal zeer waarschijnlijk in het najaar in Heerde plaats vinden. Daar kijken we nu al weer naar uit.

Anneke Kooistra                                                                                             

Geplaatst in Competitie.