Tussenstand recreantencompetitie

De recreantencompetitie is nog in volle gang. De komende twee worden worden de laatste wedstrijden gespeeld en op 17 mei is de afsluiting. Het team is nog hard aan het knokken voor zoveel mogelijk punten. Een plek in de top-3 is nog mogelijk. Afgelopen woensdag speelde het team tegen Heerde 1 en heeft met 8-0 gewonnen.

De eerste mixen gingen goed van start. Jan en Saskia moesten even inkomen, maar wisten de eerste set met 11 tegenpunten te winnen. De tweede set ging een stuk beter en de tegenstander was vrij kansloos. Freddy en Dirkina hadden de smaak ook te pakken en wisten met goed samenspel de partij te winnen.

De tweede mixen was eigenlijk hetzelfde verhaal. Jan en Saskia haalden met goed samenspel het volgende punt binnen. Freddy en Dirkina maakten het nog spannend in de tweede set, maar wisten deze naar zich toe te trekken met 23-21.

Bij de dubbels werd het een ander verhaal. De heren wisten de eerste set nog ruim te winnen. In de tweede werd het erg spannend. In de verlenging moest bepaald worden of er nog een derde set ging komen… Gelukkig hebben de heren het afgemaakt met een stand van 27-25. De dames hadden al een hele tijd niet meer samen gespeeld en dat was goed te merken. De eerste set ging verloren met 18-21. Om nog te kunnen winnen, moesten ze toch voor die derde set gaan. De dames van Heerde zijn goed op elkaar ingespeeld en wisten het verschil dan ook beperkt te houden. Door stug hoog en diep te blijven spelen en wachten op ruimte en fouten van de tegenstanders wisten Saskia en Dirkina de tweede set te winnen. En daarna ook nog de derde set.

We hadden gedacht een tactische keuze te maken bij de laatste mixen. Voor Jan en Dirkina gold dat in elk geval wel. Met degelijk spel haalden zij hun punt binnen. Freddy en Saskia wouden de zaaltijd goed benutten. De eerste set liep nog niet lekker en ging helaas verloren. Daarna hadden ze door hoe ze de tegenstanders onder druk konden zetten en pakten ze de tweede set. Het was inmiddels al na 22.00 uur. De derde set ging in elk geval vrij snel en viel wederom in ons voordeel uit.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten.