Overwinning voor herenteam

Het herenteam Kamphuis mocht op 3 oktober tegen Appoldro in Apeldoorn spelen.

Reinard speelt de uitwedstrijden met ons mee omdat Mark nog geblesseerd is, hij ging dus mee. Zijn enthousiasme kent geen grenzen, hij stond al warm te lopen langs de weg toen ik ‘m ophaalde! De hal was nog dicht toen we aankwamen, precies een kwartier voor aanvang wedstrijd mocht iemand van Appoldro via een app op de telefoon de deur van het slot halen, de techniek staat voor niets. Eenmaal binnen bleek het een splinternieuwe hal te zijn, prima dus. Alleen jammer dat er geen kantine en dus geen koffie was.

Na de 0-8 nederlaag bij de 1e wedstrijd volgde een 5-3 overwinning en een gelijkspel, we gaan dus de goeie kant op tot nu toe. We hadden de hoop deze wedstrijd ook winst te kunnen boeken.

Hans en Reinard trapten af in de 1e dubbel. De 1e set ging net verloren met 21-19, daarna speelden zij beter en wonnen de 2e en 3e set met 18-21 en 12-21. 1-0 voor Wezep! Willem en Gerard kwamen niet lekker in hun spel, zij verloren met 21-16 en 21-18. Stand 1-1.

De singles dan maar. Hans wilde weer een driesetter spelen, maar zijn tegenstander was zo vriendelijk om in twee sets te verliezen. Hans pakte de winst met 10-21 en 11-21. Reinard had een zwaardere partij. Hij haalde de 1e set binnen met 19-21. In de 2e set ging nogal wat mis, die ging verloren met 21-13 waarna een 3e set uitkomst moest brengen. Reinard had zich weer herpakt en won die met 18-21. Spannende wedstrijd die misschien wel gewonnen werd door de technische en tactische tips van Willem.

Gerard had nog geen single gewonnen dit seizoen, hij is dan ook nog niet geheel vrij van blessures. De 1e set ging verloren met 21-15. In de 2e set kon hij het tij keren, deze won hij met 14-21. De 3e set kon hij ook naar zich toetrekken met een mooie winst van 13-21. Willem had vorige wedstrijd al zijn partijen gewonnen, we hoopten dat hij dit keer weer kon stunten. Helaas lukte hem dat niet. Zijn single ging verloren met 21-9 en 21-16. Stand na de singles 2-4 in ons voordeel!

De laatste dubbels zouden uitwijzen of we een gelijkspel zouden spelen, of met de winst aan de haal konden gaan. Hans en Gerard wonnen de 1e set vrij makkelijk met 13-21. In de 2e sloop er bij hen wat concentratieverlies in. Net op tijd kregen zij de focus weer terug waardoor zij met 19-21 de partij voor zich opeisten. Wim en Reinard spelen samen een behoorlijke dubbel. Zij begonnen prima en trokken de 1e set met 15-21 naar zich toe. Helaas was de koek toen op. De volgende set ging verloren met 21-12 en de 3e set met 21-10.

Eindstand 3-5 in ons voordeel! Weer winst geboekt waardoor we nu goed in de middenmoot van de poule zitten.

Omdat er geen kantine was hadden onze tegenstanders zelf gezorgd voor drankjes en hapjes. Er was zelfs een schaal met lekkere kippenvleugeltjes!

Op 14 oktober mogen we naar de koploper ELO in Hengelo, dat wordt een zware wedstrijd. Wij maken alvast een vijandbeeld van hen en gaan met goede moed die kant op.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.