Winst voor derde team

Op de zaterdagmiddag 30 november mocht het derde team Amptmeijer 2 een uitwedstrijd spelen tegen Dronten. Inderdaad, dat is die club die speelt in sporthal “De Stal”. Inderdaad, dat is die zaal waar geen kantine is en naderhand in de zaal zelf wat wordt gedronken.

Voor Thomas was het nog een beetje onzeker of hij kon spelen, omdat hij de week ervoor (weer eens) verkouden was. Het lijkt wel een beetje een vloek te zijn voor hem, want vrijwel altijd is hij de week ervoor of erna wel ziek. Maar hij voelde zich goed genoeg om te spelen. 

De zaal was nog dicht bij aankomst van onze sterspelers uit Wezep, dus bleven we even in de auto zitten. Maar, toen de zaal wel open ging, kon het vlammen beginnen!

De dames en heren konden de wedstrijden naast elkaar spelen. De heren begonnen redelijk goed. Of nou ja, ze wonnen de eerste set. Maar wel met veel eigen fouten. De tweede set ging gelijk op, maar werd net verloren met 24-22. Een derde set dus, iets waar de heren uit Wezep niet altijd even goede ervaringen mee hebben. De punten gingen aan beide kanten gelijk op, maar gelukkig (voor ons) gingen de heren uit Dronten op het laatst wat foutjes maken. 0-1 voor Wezep.

De dames moesten enorm in de wedstrijd komen. In de eerste set ging niks vanzelf en maakten ze veel fouten. Deze werd dan ook verloren. In de tweede set waren ze gewend aan de baan, de shuttle, de tegenstanders en de sfeer in de zaal. Deze konden ze dan ook comfortabel pakken. Hier dus ook een derde set. Het leek eigenlijk het omgekeerde van de eerste set, want het liep gewoon enorm goed! 0-2 voor Wezep.

De club uit Wezep staat er niet om bekend dat ze graag een single spelen. Maar tot nu toe gaat het eigenlijk nog wel redelijk goed deze competitie. Dit wilden we graag zo houden, ook vandaag. Justin speelde een stabiele wedstrijd. Zo stabiel zelfs dat hij twee keer met 11-21 gewonnen heeft. Toen hij na zijn wedstrijd gevraagd werd naar commentaar, was zijn reactie “ik heb gewoon gewonnen”. Bij Sharon was het iets minder stabiel, maar wel gewoon goed. Dat zei ze zelf ook. Met 15-21 en 17-21 heeft ze dat ook laten zien.

Thomas daarentegen had drie sets nodig om te winnen. Maar goed, winst is winst. Zijn tegenstander gaf aan na de wedstrijd dat hij gewonnen had op conditie, omdat hij helemaal kapot was. Eline kon helaas niet haar tegenstander het zwijgen opleggen. Ze heeft hard gestreden, maar haar tegenstander was net een maatje te groot.

De mixen hebben we ook gespeeld. Justin snapte maar niet waarom hij de dame aan de andere kant steeds in haar racket wist te spelen. Met de evaluatie in de auto leerde hij dat ze links was. 

Eindstand 3-5 in ons voordeel.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.