Eerste team is kampioen!

Voor een ieder die het nog niet had meegekregen: het eerste team Amptmeijer 1 is gisteren tijdens de thuiswedstrijd tegen Diok kampioen geworden door de wedstrijd te winnen met 7-1. Ze hadden minimaal vier punten nodig om niet meer ingehaald te kunnen worden. Daarbij was Diok hun directe tegenstander, want zij zouden theoretisch nog genoeg punten kunnen halen om op de eerste plaats te komen. Het team was bij aanvang van de wedstrijd dan ook wat gespannen en nerveus. Want zou het ze dit jaar dan wel echt gaan lukken?

Het eerste punt was al voor aanvang van de wedstrijd binnen. Een van de dames van Diok gaf aan niet te fit te zijn en de single niet te spelen, ze hadden hiervoor geen (geschikte) invaller kunnen vinden, dus dit was de enige optie voor ze. Besloten werd dat Vera de overgebleven single ging spelen, in verband met de meeste kans op het punt.

Rémon en Cornel zijn gestart met de herendubbel. Zij moesten duidelijk nog even inkomen. De eerste set ging verloren. Ze hadden inmiddels het spel van de tegenstander door en in de tweede set werd er gewonnen met 21-13. De derde set hadden ze het nog wel lastig, maar ze konden hun voorsprong behouden en het punt was binnen.

Vera en Joanne konden daarna beginnen met de damesdubbel. De eerste set was snel klaar. De tegenstandsters sloegen veel uit en waren niet tactisch bezig, 21-6 voor Wezep. De tweede set verliep wat stroever, de dames moesten hun best doen om geconcentreerd te blijven spelen. Na een 21-12 winst was ook hier het punt binnen.

De volgende punt moest uit de single komen, ging het Rémon of Vera worden? Rémon had niet zo veel zin in de singlepartij (waarschijnlijk spaarde hij zich voor de mix na een kleine blessure vorige week) en de tegenstander wist snel te winnen. Vera stond lekker te spelen en wist haar tegenstandster goed onder druk te houden. Na twee sets was de winst binnen, evenals het kampioenschap!

Ondertussen waren Janny en Marco als hoofd- en teamsponsor ook in de zaal aanwezig. Als trotse hoofdsponsor hebben we dan ook even een momentje genomen om het team te huldigen, want Janny en Marco konden niet tot het einde blijven.

Joanne hoefde dus niet meer te singlen, alleen Cornel moest nog. Na alle feestelijkheden had hij wat moeite met de concentratie, maar in beide sets wist hij zijn voorsprong te behouden zodat ook deze partij werd gewonnen.

Ten slotte is er nog gemixt. Hier kunnen we ook kort over zijn. Rémon en Vera hebben in twee sets gewonnen, ook al verliep de tweede set wat moeizaam. Cornel en Joanne lieten weinig kansen aan de tegenstander en wonnen beide sets ruim.

En toen was het tijd voor een feestje… het team is namens de vereniging gehuldigd in de zaal met een fraai bos bloemen. Ook namens de competitiecommissie zijn ze gehuldigd. Het vierde team dat ook thuisspeelde had ook nog een verrassing voor het kampioensteam. In de kantine is er flink op gedronken. Joanne had zelfs nog een fles champagne meegenomen om het met z’n allen te vieren. Het bleef dus nog lang onrustig in de kantine.

Bij de vraag hoe blij het team is met het kampioenschap kwam er niet een echt duidelijk antwoord. Maar aan de glunderende gezichten te zien waren ze superhappy! En als vereniging zijn we natuurlijk supertrots op dit team, dus nogmaals gefeliciteerd!

Geplaatst in Competitie, Nieuws.