Vierde team pak spannende winst

Tegelijk met het aanstaande kampioenschap van het eerste team, mocht ook het vierde team Bakker Bestratingen weer aan de bak in de Kamphal. Zo aan het eind van dit wisselvallige seizoen hebben we nog wel wat punten nodig om klassebehoud veilig te stellen. Gelukkig hebben we in de loop van het seizoen het volgende patroon ontwaard: hoe hoger de tegenstander staat, hoe beter we presteren! Een verklaring hiervoor is welkom, maar hoe dan ook, Amersfoort stond bijna aan kop voor aanvang van de wedstrijd, dus ach… makkie toch?

Albert en Michel mochten het in de dubbel proberen, en de eerste game was al gelijk spanning en sensatie. Een gelijkopgaande strijd, gevolgd door gamepoints over en weer, met uiteindelijk een 30-28 op het bord. Tot zover de pluspunten van deze wedstrijd, want de tweede en derde game gingen dik verloren. Tegelijkertijd speelden Dianne en invalster Sharon ook een 3-setter, die gelukkig wel gewonnen werd.

Layo is onze vaste eerste singelaar, en daarin een stabiele factor. Na een overtuigend begin liep zijn tegenstander tijdens de eerste game helaas een blessure op. Vreemd genoeg won hij vervolgens toch nog de tweede game, maar in de derde liet Layo er geen gras meer over groeien. Moe gestreden moest de tegenstander kort voor het einde opgeven.

Sharon is toch wel de heldin van de dag: na de dag ervoor ook al met haar eigen team gespeeld te hebben, is ze vandaag voor maximale baantijd (= 9 games) gegaan. Ook de single werd een 3-setter, waarin ze heel veel karakter toonde door terug te komen van een achterstand, en met een bijzonder fraaie drop de partij binnensleepte.

Albert en Dianne konden het helaas niet bolwerken, en verloren beide (voor de verandering) in twee games. Met een 3-3 tussenstand begonnen we aan de mixen.

Dianne en Layo sleepten na een spannende eerste game overtuigend het vierde punt binnen. Sharon en Michel zorgden vervolgens voor de kers op de overwinningstaart. De wedstrijd, met vooral aan het einde veel drama, viel na drie spannende games de Wezepse kant op. Eindstand 5-3!

We staan nu 5 punten los van de degradatieplekken, én we hebben nog een wedstrijd tegoed. Het ziet er allemaal weer wat zonniger uit. Dank voor alle aanmoedigingen, en Sharon bedankt voor het invallen!

Geplaatst in Competitie, Nieuws.