DIKKE WINST BIJ EERSTE TEAM

Het eerste team van Badminton ’80 Wezep speelde zaterdag 27 oktober tegen het vierde team van Heerder Badmintonclub. In de poule staan de Wezepers met een paar punten verschil onder de koploper van de derde klasse. Heerde staat met 20 punten achter op de Wezepers in de derde klasse, dus een overwinning moet erin zitten voor de Wezepers. De Wezepers kregen ook de punten toegeschreven die zij verdienden. De eindstand is ook niet verrassend: 8 – 0 voor Badminton ’80.

De herendubbel van Alfred Scholten en Gerald van Dijk verliep erg goed en zij wonnen hun partij met 21 – 9 en 21 – 12. Vera van Dijk en Annelies van Winkel kregen in hun damesdubbel ietsje meer tegenstand, maar zij wonnen deze ook in twee sets met 21 – 16 en 21 – 17.

Tijdens de heren- en damesenkels bleek al gauw dat de Wezepers duidelijk een overmacht hadden op de spelers uit Heerde. Alle partijen werden gewonnen, zodat de tussenstand 6 – 0 is, en de mixdubbels nog gespeeld moeten worden.

In de eindstrijd bleek dat Heerdernaren weinig slagkracht hadden om de Wezepers van hun overwinning te houden. De mixdubbels werden ook met mooie cijfers gewonnen.

Door deze overwinning staat Wezep samen met Badmintonclub Hellas in de poule op een gedeelde tweede plaats en staan ze met een punt verwijderd van de koploper Barneveld.

Het tweede mixteam van Badminton ’80 speelde uit tegen het derde team van Heerder BC en heeft verloren met 7 – 1. Het mannenteam speelde een uitwedstrijd tegen Irene en is terug gekomen met een gelijke stand van 4 – 4.

Ook de jeugd heeft dit weekeind om de punten geknokt. Het eerste team heeft met 6 – 2 verloren in de uitwedstrijd tegen ’t Pluumpje. En het tweede team ten slotte heeft een 4 – 4 gelijkspel gepakt thuis tegen Apoldro.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .