Badminton ’80 blijft koploper

WEZEP – Het eerste team van Badminton ’80 Wezep speelde zaterdag 17 november een uitwedstrijd tegen het zesde team van BC Barneveld. Beide teams strijden om de koppositie in de derde klasse van regio Centrum, dus iedere punt telt. Het verschil tussen beide teams bedraagt momenteel 1 punt. Na een paar spannende wedstrijd is het eindresultaat uiteindelijk 4 – 4 geworden. Hiermee behoudt het eerste team haar voorsprong op BC Barneveld.

Bij de heren dubbel kregen Alfred Scholten en Gerald van Dijk geen grip op het spel, waardoor zij voor het eerst in het seizoen verloren met 21 – 19 en 21 – 15. Vera van Dijk en Annelies van Winkel hadden duidelijk meer overmacht op de dames van BC Barneveld tijdens de damesdubbel en zo sloegen zij hun winst bij elkaar met 12 – 21 en 15 – 21.

Bij de singels waren de wedstrijden ook erg spannend. Na de verloren partij van Scholten, hield Van Dijk het lang vol. In de derde set stond hij achter met 17 – 11, maar wist hij  toch nog de stand op 20 – 20 te krijgen. Uiteindelijk kwam hij net te kort en verloor zijn wedstrijd met 21 – 17, 15 – 21 en 22 – 20. De dames Van Dijk en Van Winkel hadden bij hun wedstrijd fysiek meer kracht en waren sneller op de baan. Daarmee wonnen zij hun wedstrijden in twee sets.

Nu de tussenstand op 3-3 stond, waren alle ogen gericht op de mixdubbels.  Als eerste speelden Scholten en Van Winkel. Zij wonnen de hun wedstrijd in twee sets met 19 – 21 en 16 – 21. Van Dijk en Van Dijk kregen in de eerste set eenvoudig hun punten van de tegenstanders. In de tweede set gingen de spelers uit Barneveld meer druk leggen en zo wonnen zij de tweede set. In de derde set kregen de spelers van Badminton ‘80 niet echt de kans om de aanval over te nemen en zodoende verloren zij hun partij met 10 – 21, 21 – 14 en 21 – 15.

Het tweede mixteam heeft de thuiswedstrijd gewonnen met 6 – 2 van Hellas. Het herenteam heeft ook gewonnen en wel met 7 – 1 van BAN. Het eerste jeugdteam speelde ook tegen BAN, maar heeft helaas verloren met 0 – 8. Het tweede jeugdteam heeft een beter resultaat behaald door met 2 – 6 de uitwedstrijd te winnen.

Volgende week zaterdag 24 november worden de thuiswedstrijden in de Erica Terpstra Hal gespeeld om 15.30 uur. Het eerste seniorenteam speelt dan tegen Dronten en het tweede jeugdteam speelt dan tegen Doorn.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .