Badminton ’80 weet voorsprong te vergroten door opnieuw te winnen

WEZEP – Zaterdag 24 november was het strijdtoneel voor de badmintoncompetitie verplaatst van de sporthal De Kamphal naar de Erica Terpstrahal in Wezep. Het eerstee team van Badminton ’80 Wezep speelde tegen het vierde team van BC Dronten. Deze teams speelden nu voor de tweede keer tegen elkaar. Bij de eerste wedstrijd had het team uit Wezep met 5 – 3 gewonnen van BC Dronten. Ondanks een gewijzigde samenstelling van het team slaagt Wezep erin met 6 – 2 te winnen van Dronten. Met deze uitslag vergroot Badminton ‘80 haar voorsprong op het tweede geplaatste team uit Barneveld.

De heren- en damesdubbel waren taaie wedstrijden voor beide teams. De heren Gerald van Dijk en Alfred Scholten kregen in de eerstee set op eenvoudige wijze een voorsprong op de tegenstanders. De heren van BC Dronten speelden in de tweede set een stuk beter en kregen op het laatst tijdens de tweede set de punten van Wezep. Hierdoor moest er een derde set aan pas komen. De heren van Wezep kregen toen hun speltactiek weer beter onder controle. Met de uitslag van 21 – 14, 25 – 27 en 21 – 11 werd het eerste punt voor Badminton ’80 genoteerd.

Bij de damesdubbel kregen Vera van Dijk en Linda van Dorp (invalster) meteen een set achterstand met 19 – 21. Gelukkig wisten beide dames beter op elkaar in te spelen en sloegen met meer overtuiging hun punten bij elkaar. In de derde set waren de dames helemaal op elkaar ingespeeld, waardoor de dames uit Dronten hun meerdere moesten erkennen met de setstanden van 19 – 21, 21 – 16 en 21 – 14.

Tijdens de heren- en damesenkels kregen de Wezepers goed grip op hun spel. Alleen Scholten wist zijn enkel niet te winnen. Hij kreeg geen grip op zijn tegenstander. De overige spelers van Badminton ’80 wisten wel hun punt binnen te halen.

Met een voorsprong van 5 – 1 begonnen de mixdubbels. Scholten en Van Dorp waren niet lekker op elkaar ingespeeld, daardoor was het lastig voor ze om punten te scoren. Zij verloren hun partij met 14 – 21 en 13 – 21. Van Dijk en Van Dijk kregen bij hun mixdubbel steeds meer grip op de tegenstanders. De eerste set werd gewonnen met 21 – 15 en de tweede set met 21 – 11.

Het tweede team van Badminton ’80 heeft de uitwedstrijd met 3 – 5 gewonnen van Putten. Het eerste jeugdteam heeft helaas de uitwedstrijd tegen Flevoland verloren met 0 – 8. Het tweede jeugdteam ten slotte heeft met 5 – 3 thuis gewonnen van Doorn.

Zaterdag 1 december worden de thuiswedstrijd om 18.30 uur in De Kamphal te Wezep gespeeld. Het tweede team speelt dan tegen Flevoland, en het Herenteam neemt het op tegen Zetten.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .