Badminton ’80 leidt competitie

WEZEP – Met het einde van de competitie in zicht heeft het eerste team van Badminton ’80 Wezep zaterdag 15 december haar koppositie verstevigd. Het team speelde een thuiswedstrijd tegen BC Hoevelaken, waarvan de vorige keer was gewonnen met 5 – 3. Met een overtuigende overwinning van 7 – 1 en nog drie wedstrijden te spelen staat Badminton ’80 nu bovenaan de competitie.

Na de warming-up starten de heren Alfred Scholten en Gerald van Dijk goed in de herendubbel en winnen de eerste set met 21 – 15. Bij de tweede set kwamen de heren uit Hoevelaken goed terug, maar gelukkig hielden Scholten en Van Dijk hun concentratie vast en wonnen ook de tweede set met 21 – 18. Voor de damesdubbel met invalster Harmke van de Werfhorst en Vera van Dijk was de eerste  set even wennen aan elkaars spel. Na een krappe winst in de eerstee set met 21 – 19 kwamen de dames van Badminton ‘80 pas echt los in de tweede set. Zij wonnen deze ook met 21 – 10.

De heren- en damesenkels verliepen voor de heren uit Wezep moeizaam. De herenenkel van Scholten begon met een overwinning in de eerstee set van 22 – 20, maar bij de tweede en derde set wist de tegenstander beter de druk op hem te houden. Scholten verloor zijn partij met 22 – 20, 14 – 21 en 16 – 21. Van Dijk won de eerstee set erg gemakkelijk, mede dankzij de vele fouten van zijn tegenstander. Deze kwam bij de tweede set beter in zijn spel en Van Dijk kon hierop geen antwoord vinden en maakte daarbij ook meer fouten. Na coaching van trainer Rémon van de Werfhorst had Van Dijk meer grip in de derde set. Hij won dan ook met 21 – 11, 14 – 21 en 21 – 6.

De damesenkel van Van Dijk verliep zoals het hoort. De shuttles werden goed geplaatst, zodat de tegenstander op het verkeerde been werd gezet. Ze won haar partij met 21 – 10 en 21 – 16. Voor Van de Werfhorst was de eerste set wel erg snel voorbij met voorsprong van 21 – 3. De partij werd ook met winst afgesloten; 21 – 3 en 21 – 11.

Bij de mixdubbel van Scholten en Van de Werfhorst werden de setstanden in de eerste en tweede set omgedraaid; eerst won Wezep met 21 – 12 en de tweede set won Hoevelaken met 12 – 21. Bij de derde set werd het erg spannend om de laatste 3 punten binnen te halen door Wezep. Doordat Scholten en Van de Werfhorst beiden te graag hun punten wilde slaan, sloegen zij geregeld net te hard, dus uit. Bij de stand 20 – 20 kreeg Scholten de service en met het druk zetten op de tegenstanders werden de laatste punten behaald. Met 21 – 12, 12 – 21 en 22 – 20 verlieten zij opgelucht het strijdtoneel.

Van Dijk en Van Dijk streden bij de laatste mixdubbel voor de laatste winstpunt. Hun tegenstanders kwamen niet echt in hun spel tegen het geroutineerde spel van de Wezepers. Door regelmatig druk te zetten op de dame wonnen de Van Dijks hun wedstrijd met 21 – 10 en 21 – 8.

Het tweede mixteam speelde vrijdagavond een uitwedstrijd tegen BC Hoevelaken en heeft ook gewonnen met 3 – 5. Het herenteam heeft de uitwedstrijd tegen Doorn gelijkgespeeld met 4 – 4. Het eerste jeugdteam speelde vrijdag uit tegen Inside’82 uit Baarn en heeft met 7 – 1 verloren. Het tweede jeugdteam tenslotte heeft met 7 – 1 thuis gewonnen van BAN.

De eerstvolgende wedstrijd is op 12 januari 2013 uit tegen BC Flevoland voor het eerste team van Badminton ‘80. Zij kunnen dan hun koppositie nog verder verstevigen.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .