Eerste team bijna kampioen

WEZEP – De een-na-laatste wedstrijd van het eerste team van Badminton ’80 Wezep was tegen hun grootste rivaal: BC Barneveld. Dit team staat maar een paar punten achter het Wezepse team in de derde klasse. De uitwedstrijd was nog in een gelijkspel geëindigd. Badminton ’80 moest met 6 – 2 winnen om zich nu al te verzekeren van het kampioenschap. De wedstrijd in de Kamphal zaterdag 19 januari is uiteindelijk geëindigd in 5 – 3 waardoor de laatste punten volgende week gehaald moeten worden.  

Voor Alfred Scholten en Gerald van Dijk begon de herendubbel moeizaam. Na de eerste set keken ze al tegen een achterstand aan. Na kort overleg met trainer Rémon van de Werfhorst kregen de heren meer vat op de Barneveldse tegenstanders en wonnen de tweede set met 21 – 11. Bij de derde set werd om iedere punt gestreden en de Wezepers wonnen met 21 – 19. Bij de damesdubbel kregen Vera van Dijk en Linda van Dorp in tegenstelling tot de heren niet veel tegenstand van de Barneveldse dames. De punten werden snel gemaakt en zij wonnen met 21 – 12 en 21 – 15 van Barneveld.

Scholten begon als eerste aan de singels. In de eerste set verloor hij met 17 – 21, maar in de tweede set bracht hij zijn tegenstander meer onder druk en de puntentelling ging gelijk op. De laatste twee service opslagen van Scholten gingen helaas uit en dit bracht het verschil in de wedstrijd. Hij verloor zijn partij met 21 – 23. Vera van Dijk had minder kracht en energie nodig om haar winst te behalen. Zij won met overtuigende getallen van met 21 – 9 en 21 – 7. Gerald van Dijk had een zware partij aan zijn tegenstander. Hij had moeite om punten te scoren. Uiteindelijk verloor hij dan ook met 13 – 21 en 14 – 21. Van Dorp won haar single met een ruime voorsprong in 21 – 12 en 21 – 13.

Met een 4-2 voorsprong op Barneveld lag de kampioenstitel heel dichtbij, alleen moesten daarvoor beide mixdubbels gewonnen worden. De mixdubbel van Scholten en Van Dorp verliep voor de Wezepse spelers moeilijk. Het Wezepse duo had ook moeite om de punten te scoren.  Zij verloren met 12 – 21 en 15 – 21. De puntentelling bij de mixdubbel van de beide Van Dijks ging een stuk beter in het voordeel van Wezep. De tegenstanders hadden niet zo veel in te brengen op het spel van de Wezepers. Zij wonnen deze partij met 21 – 7 en 21 – 10.

Het tweede team heeft de uitwedstrijd tegen Hellas verloren met 5 – 3. Het herenteam speelde uit tegen Ban en hebben er een gelijkspel uitgehaald. Het eerste jeugdteam speelde ook uit tegen Ban en hebben met 8 – 0 verloren. In hun klasse tot 19 jaar is Ban nu kampioen.

Volgende week zijn alweer de laatste wedstrijden voor de competitie van het jaar 2012-2013. Het eerste team speelt dan uit tegen Heerde BC. Zij hebben nog maar 1 punt nodig om kampioen te worden! Alle overige teams spelen zaterdag 26 januari om 13.00 uur thuis in De Kamphal. He tweede team speelt tegen Heerder BC, het herenteam speelt tegen Irene, het eerste jeugdteam treedt aan tegen ’t Pluumpje en het tweede jeugdteam tenslotte ontvangt Appoldro.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , , .