Eerste team pakt de leiding na alweer een winst

WEZEP – Het eerste team van Badminton ’80 Wezep speelde zaterdag 5 oktober de wedstrijd, ditmaal een uitwedstrijd in Veenendaal tegen het derde team van ’T Veen. Wegens ziekte van een van de Wezepse heren speelde Hendri Nagelholt als invaller mee. Hij wist zich prima staande te houden in de tweede klasse, wat resulteerde in een 2 – 6 winst voor Badminton ’80 en de koppositie in de poule.

De eerste set van de herendubbel van Nagelholt en Alfred Scholten verliep niet slecht. De heren van Badminton ’80 speelden goed op elkaar in en konden de partij aardig bijbenen. Helaas werd het 21 – 16. De tweede set ging moeilijker en ze verloren de partij met 21 – 10. De damesdubbel kwam pas in de tweede set op gang. Vera van Dijk en Annelies van Winkel wisten in de tweede set hun spel weer op te pakken en wonnen deze. De derde set verliep wat slordig, maar is toch nog gewonnen met 16 – 21.

De eerste heer Nagelholt speelde een sterke eerste set tijdens zijn singel. Hij won de wedstrijd met 15 – 21 en 16 – 21 met zijn mooi geplaatste shuttles en wist de tegenpartij veel te laten lopen. Van Dijk won de wedstrijd met geconcentreerd spel in twee sets met 16 – 21 en 13 – 21. Scholten verloor helaas zijn herenenkel. Hij wist in de tweede set net naast de winst te grijpen met een verlenging van 27 – 25. De derde set mocht ook zijn redding niet meer zijn. Van Winkel won haar wedstrijd in twee sets en mocht het vierde punt binnenhalen voor Badminton ’80.

Met een voorsprong van 2 – 4 werd er begonnen aan de mixen. De tweede mix werd verrassend en toch met overtuiging gewonnen. Van Dijk en Nagelholt wisten hun sterke spel in te zetten in de derde set en scoorden het 5e punt. De eerste mix werd als laatste gespeeld en werd in de derde set gewonnen door de Wezepers. Voor de tegenstander was het letterlijk en figuurlijk een tijd tegen de klok. Vier uur moest de wedstrijd afgelopen zijn, dit is volgens ‘T Veen de reden dat ze het punt hebben laten liggen.

Uiteindelijk heeft het eerste team een goede prestatie neergezet. De eindstand 2 – 6 voor Badminton ’80, een nette winst. Met deze stand hebben ze ook de leiding in de poule te pakken.

Ook de andere teams hebben zaterdag de derde speelronde gespeeld. Het derde team heeft thuis gewonnen met 7 – 1 van Dronten. Het herenteam speelde een gelijkspel van 4 – 4 tijdens de uitwedstrijd tegen Appollo. En het jeugdteam heeft helaas thuis tegen Culemborg verloren met 7 – 1.

Wegens de Dutch Open in Almere en de herfstvakantie hebben de competitieteams een paar weken vrij. Op zaterdag 26 oktober spelen om 13.00 uur het eerste team en het herenteam thuis in De Kamphal.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .