Eerste team behoudt tweede positie

WEZEP – In de vijfde speelweek speelde het eerste team van Badminton ’80 Wezep thuis tegen het eerste team van BC Dronten. Beide teams staan op de 2e plaats in de competitie in de 2e klasse, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De eerste wedstrijden begonnen voor de Wezepers goed. Gerald van Dijk en Alfred Scholten versloegen de Drontenaren in twee sets bij de herendubbel. De damesdubbel werd gewonnen door Vera van Dijk en Annelies van Winkel met 21 – 11 en 21 – 13.

Bij de heren- en damesenkel waren tegenstanders uit Dronten duidelijk beter. De heer Van Dijk wist uiteindelijk in een spannende partij de wedstrijd te winnen in drie sets. Dame Van Dijk kon haar winst helaas net niet behalen en verloor in de derde set met 19 – 21. Scholten en Van Winkel verloren beide hun enkel in twee sets van BC Dronten. Daarmee stonden beide teams weer op gelijk niveau: 3-3.

Om de winst te behalen moesten beide mixdubbels worden gewonnen door Wezep. De mixdubbel van Scholten en Van Winkel verliep in de eerste set stroef, maar in de tweede set speelden de Wezepers meer aanvallend. Helaas was dit niet voldoende en zij verloren met 12 – 21 en 16 – 21.

Alle ogen waren dus gericht op de beide Van Dijks om een gelijkspel uit deze match te halen. In een spannende strijd wonnen zij de eerste set met 24 – 22. Bij de tweede set hadden de Wezepers een achterstand van 0 – 6, waarna ze gelukkig weer begonnen terug te komen. Zij wonnen de tweede set met 21 – 17.

Zo eindigde de ontmoeting tussen beide teams in een remise en daarbij blijven zij beiden op dezelfde positie staan in de tweede klasse.

Ook de andere teams hebben een wedstrijd afgewerkt. Het tweede team pakte een ruime winst in Hoevelaken van 1 – 7. Het derde team won thuis van Heerder BC met 5 – 3. Het herenteam verloor met 6 – 2 in een uitwedstrijd tegen Doorn. En het jeugdteam tenslotte speelde in Baarn waar zij met 4 – 4 gelijk hebben gespeeld.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .