Eerste team sluit seizoen af met een vierde plek

Zaterdag 15 januari had het eerste team van Badminton ’80 de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze laatste wedstrijd was tegen Sjeve Shuttle uit Bunschoten, het team dat voor aanvang van deze wedstrijd al kampioen was. De thuiswedstrijd tegen Bunschoten werd verloren met 7-1. Badminton ’80 wist dus dat het een zware strijd zou gaan worden.

De herendubbel verliep niet zoals het moest en werd in twee sets verloren. De dames maakten er een lange strijd van, uiteindelijk werd het punt binnengehaald met een stand van 25-23 in de derde set!

De eerste hersensingel werd verloren door Gerald van Dijk. De eerste set wist hij nog mee te komen met zijn tegenstander, maar in de tweede set was hij kansloos en verloor. In de tweede herensingel speelde Alfred Scholten een erg goede partij. Hij wist de eerste set te winnen door zijn tegenstander goed onder druk te zetten. Helaas verloor hij vervolgens de tweede en derde set.

Vera van Dijk wist de eerste damessingel in twee sets te winnen van de jonge speelster van Bunschoten. Annelies van Winkel speelde een sterke singel maar moest na twee sets haar meerdere erkennen in de tegenstandster.

Tot slot werden er nog twee mixen gespeeld. De eerste mix werd verloren door Alfred Scholten en Annelies van Winkel. Zij troffen erg goede tegenstanders die zeer goed op elkaar ingespeeld waren. De tegenstanders van Gerald van Dijk en Vera van Dijk waren duidelijk minder goed op elkaar ingespeeld. De tweede mix werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen.

Uiteindelijk werd er dus met 5-3 verloren van de kampioen, een acceptabel resultaat. Zo eindigt het eerste team van Badminton ’80 op een vierde plaats in de tweede klasse. Een goed resultaat aangezien het team de afgelopen twee jaar gepromoveerd is!

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .