Tweede team geeft Bert winst als afscheidscadeau

Deze wedstrijd had voor ons een bijzondere betekenis; voor Bert Kwakkel was dit zijn laatste competitiewedstrijd, hij gaat verder als recreant. Wij hebben hem vereerd met een presentje en een mooi spandoek met lovende teksten over “OPA BERT”.

Diezelfde Bert mocht met Gerard de wedstrijd starten in de herendubbel. Gebrand op winst (je laatste wedstrijd wil je wel wat winnen natuurlijk) gingen zij er meteen tegenaan met goed en dwingend spel. De Kampener heren waren hiertegen niet opgewassen. Zij moesten, ondanks de veelvuldige aanwijzingen van hun coach het onderspit delven. Met 21-12 en 21-7 was het 1e punt binnen.

Harmke en Linda konden in de damesdubbel ook een vuist maken, zij speelden als vanouds een goede dubbel en trokken de winst naar zich toe met 21-13 en 21-17. Zo, 2-0 en nog geen driesetter, dat was een prima start!

Hendri Nagelholt viel dit keer weer in bij ons, hij mocht als 1e heer beginnen aan de single. Hierover kunnen we kort zijn, hij gaf zijn tegenstander geen schijn van kans en won, door goed geconcentreerd spel met 21-6 en 21-8. Zo’n invaller, daar heb je wat aan!

Linda begon goed in de damessingle. Zij had een voorsprong opgebouwd tot 19-13 toen het noodlot toesloeg. Linda verstapte zich en verdraaide haar knie op nare wijze. Hierdoor moest zij opgeven waardoor dit punt naar Kampen ging en de stand 3-1 werd.

Na deze nare onderbreking mocht Gerard aantreden voor zijn single. Ook hierover zijn weinig woorden vuil te maken, hij won met 21-11 en 21-7.

Sharon mocht de 2e single spelen. Zij begon heel geconcentreerd aan de 1e set. Met goed spel won ze deze met 21-11! In de 2e set kon ze de concentratie wat minder goed vasthouden, hierdoor slopen er wat meer eigen fouten in haar spel. Deze set ging nipt verloren met 19-21, waardoor een 3e set gespeeld moest worden.  In die 3e set kon Sharon het niveau van de 1e set weer oppakken. Haar tegenstandster was kansloos en Sharon haalde dit punt binnen met 21-10. Dit was haar 2e overwinning op rij in de single, waarmee bevestigd wordt dat zij zich positief ontwikkeld heeft dit seizoen.

Met een 5-1 stand mochten we de mixen beginnen. In de eerste ontmoeting in Kampen werd er 1 gewonnen en 1 verloren, we hoopten dit keer op dubbele winst. Dit pakte echter heel anders uit. Sharon en Hendri hadden 1 x eerder een wedstrijd gemixt en die ook gewonnen, nu moesten zij de 1e set gewonnen geven met 14-21. Dit kwam door prima spel van met name de dame van Kampen, door haar dwingende spel konden wij geen vuist maken. In de 2e set ging het een stuk beter, die werd gewonnen met 21-16. Helaas was de 3e set een kopie van de 1e en ging deze verloren met 15-21.

Harmke en Bert deden alles wat ze konden om hun laatste competitiemix te zegevieren. Helaas is dat niet gelukt. De Kampenaren trokken door goed spel de winst naar zich toe in 2 sets: 14-21 was de stand van de 1e set. In de 2e kwamen we door beter spel nog dicht in de buurt, maar helaas bleven we op 18-21 steken.

Eindstand 5-3, toch een mooie uitslag! Nadat we een paar weken geleden nog hekkensluiter waren in de poule, zijn we door een 8-0, 7-1 en nu dan de 5-3 overwinning geëindigd op de 4e plaats. Dat was nog eens een eindspurt, volgend jaar beginnen we die maar meteen in de 1e wedstrijd.

Naar het zich laat aanzien is Linda wel even uit de running, wij wensen haar van harte beterschap toe! (En Cornel ook met het vertroetelen van haar.)

Bert, bedankt voor de vele jaren sportplezier en gezelligheid die je ons bezorgd hebt tijdens de trainingen en wedstrijden. Gelukkig blijf je wel bij ons badmintonnen, wij hopen op de woensdagen nog lang van jou te kunnen genieten.

Afscheid foto’s Bert.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .