Recreantencompetitie

De afgelopen zijn er in een korte periode maar liefst vier wedstrijden gespeeld door het tweede recreantenteam. De bedoeling was om zo veel mogelijk punten te verzamelen voor het einde van de eerste ronde.

De eerste wedstrijd was tegen Heerde 1 op donderdag 16 januari, een inhaalwedstrijd nog van november. Na de vakantie hadden we nog niet veel gespeeld, dus het was even afwachten hoe we er voor stonden. We gingen op pad met Jan Meijer, Jan van de Pol, Sylvia en Saskia. Het begon al goed. De Faberhal was nog druk bezig met de verbouwing, dus we konden niet voor de hal parkeren. Bovendien was de kantine nog niet open. Nou ja, toch maar beginnen met de wedstrijden in de warme hal. Al snel zaten we weer in ons vertrouwde ritme, maar we kwamen toch net wat te kort. Er zijn twee mixpartijen gewonnen, wat een 6 – 2 verlies inhield. Gelukkig hebben we de derde ronde in ’t Stationnetje nog wat goed gemaakt.

We mochten meteen zaterdag weer aantreden, ditmaal tegen ’t Harde 1. Ook deze wedstrijd was verzet, maar door ons drukke schema konden we dit niet anders meer inhalen dan op een zaterdag. Gelukkig hebben wij dan ook zaal beschikbaar, konden we meteen het derde competitieteam kampioen zien worden. Het had niet veel gescheeld of de wedstrijd had niet door kunnen gaan. Erwin was vrijdag ziek geworden en het was dus flink zoeken naar een invaller zo op het laatste moment. Gelukkig wilde Job wel een keertje met ons meedoen, nog bedankt Job! Verder speelden Thomas, Sylvia en Saskia mee. We waren allemaal niet zo op elkaar ingespeeld, dus het was even wennen in het begin. Thomas en Saskia maakten er meteen maar een 3-setter van, die helaas nipt verloren ging in de derde set. Op het andere veld verloren Job en Sylvia in twee sets. De tegenstanders waren toch duidelijk beter op elkaar ingespeeld. Job en Sylvia wisten de volgende mix wel te winnen. Sylvia had de smaak inmiddels te pakken, de damesdubbel verliep daardoor deze keer uitstekend, en het tweede punt werd hier dan ook gepakt. Helaas gingen de laatste mixen allebei weer verloren. Twee wedstrijden in drie dagen is dan ook best veel… maar we hebben er het beste nog van gemaakt met 2 – 6.

Een week later, weer op een zaterdag, vertrokken Jan Meijer, Joke, Jan van de Pol en Saskia richting Doornspijk.  Beide teams zijn zeer aan elkaar gewaagd, dus het beloofde een spannende middag te worden. Saskia en Jan Meijer gingen goed van start. De eerste set werd meteen maar gewonnen. Helaas konden ze hun goede spel niet doorzetten in de tweede set, deze ging dan ook ruim verloren. Op naar de derde set dan maar. Deze ging heel lang gelijk op, maar ze kwamen aan het eind net te kort. Op het veld ernaast waren Jan en Joke allang klaar, die hadden de partij in twee sets gewonnen. De volgende twee mixen verliepen op eenzelfde wijze, weer een lange en zware driesetter voor Jan en Saskia met weer een verlies. En Joke en Jan hadden opnieuw snel het punt binnen gehaald. De herendubbel van Jan en Jan had het erg zwaar, dit punt ging helaas ook verloren. Joke en Saskia moesten even in hun spel komen, maar daarna rolden de punten snel binnen en werd deze partij ook gewonnen. Ten slotte moesten de mix-mixen nog gespeeld worden. Joke en Jan Meijer konden de partij net niet winnen in twee sets. Saskia en Jan van Pol lieten een goed spel zien. De eerste set hadden ze net niet kunnen pakken, maar de tweede en derde konden ze wel naar zich toe trekken. Eindresultaat: een prachtig gelijkspel. Joke, bedankt voor het invallen!

Ten slotte stond er voor donderdag 30 januari voorlopig de laatste uitwedstrijd op het programma. Ditmaal was Heerde 2 onze tegenstander. Gelukkig was de hal inmiddels bijna klaar. De parkeerplaats lag er mooi bij, de kantine was geheel vernieuwd en weer open en de kleedkamers waren weer normaal bereikbaar. Toch wel fijn met het toernooi twee dagen later op het programma… Wij hadden veel zin in deze laatste wedstrijd. Saskia, Sylvia, Jan Post en Jan van de Pol begonnen dan ook vol enthousiasme aan de eerste partijen. Maar de ene na de andere partij ging verloren… met standen als 21-19 een 24-22. We misten steeds net dat laatste beetje om de partij te pakken. Gelukkig hebben Sylvia en Jan Post nog de laatste punt gepakt.

Het eerste team heeft ook nog wat wedstrijden gespeeld. Ze hebben onder andere thuis met 8 – 0 gewonnen van Ermelo en met 7 – 1 van Heerde 1. Zij eindigen waarschijnlijk in de bovenste poule.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten en getagd met , .