Derde mixteam wordt tweede bij regiokampioenschappen

Vandaag op tijd opstaan voor de regiokampioenschappen om ons te meten met de andere kampioenen van de 4e klasse. Na zo’n beetje alle mogelijke communicatiemiddelen gebruikt te hebben, zijn we onderweg naar Arnhem. Onze eerste tegenstanders hadden een paar taaie heren, en onze heren, Adri en Stefan, moesten er duidelijk nog even inkomen: de herendubbel en single gingen verloren. Gelukkig waren onze dames, Eline en Joanne, wel scherp, met winst in de damesdubbel en single. De mix eindigde in een gelijkspel.

De tweede tegenstander had hun eerst wedstrijd gewonnen van het team waar wij zojuist gelijk tegen hadden gespeeld, dus we dachten dat we het flink lastig zouden krijgen. Hier was het juist een duidelijke overwinning in de herendubbel, terwijl de damesdubbel verloren ging. Adri en Joanne haalden in de singles gelijke spelen uit het vuur, waardoor de mix zou bepalen wie poulewinnaar zou worden. Alleen bij winst zouden wij dat namelijk zijn. De tegenstanders konden niet goed met de druk omgaan en stapelden fout op fout, waardoor Eline en Stefan uiteindelijk vrij gemakkelijk de wedstrijd binnen konden halen. Poulewinnaar, op naar de halve finale!

Hierin troffen we een oude bekende, een team uit Ermelo waar we de afgelopen jaren bij in de competitie hadden gezeten. Vooral hun heren bleken altijd geduchte tegenstanders en zo ook nu. De herendubbel ging nipt verloren, maar we hadden een goed gevoel over ons spel. De damesdubbel ging, zoals gehoopt en ook wel verwacht, naar ons. Joanne pakte haar single en na een slopende wedstrijd wist Stefan ook de single te pakken. De mix moest nog gespeeld worden, maar we waren al zeker van een finaleplek.

In de finale stonden we tegenover een team dat als beste nummer 2 doorgegaan was naar de halve finales, ze hadden eerder gelijk gespeeld tegen het team uit Ermelo, dus we voelden dat het mogelijk was om voor de winst te gaan. De damesdubbel ging naar ons en in de herendubbel werd een gelijkspel gehaald, waardoor we een goede uitgangspositie hadden voor de rest van de wedstrijd. Helaas gingen de beide singles daarna verloren, de vermoeidheid begon duidelijk zijn tol te eisen. Nu was de uitgangspositie ineens niet zo rooskleurig meer. Alleen bij winst in de mix, zou het nog mogelijk zijn om een 5-5 uitslag te halen, waarbij het neer zou komen op het aantal behaalde punten in de wedstrijden. De eerste set in de mix ging met vrij ruime cijfers naar ons, waardoor we weer nieuwe hoop kregen. Ook de tweede set werd gewonnen, dus de einduitslag was inderdaad 5-5, maar helaas bleken we op puntensaldo toch alsnog verloren te hebben. Geen kampioen dus, maar wel een knappe tweede plek en we kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op de dag van vandaag.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met .