Tweede ronde recreantencompetitie

De recreantentcompetitie is inmiddels de tweede ronde ingegaan dit seizoen. We hebben eerst een halve competitie afgewerkt (tegen iedere deelnemer 1x spelen) en vandaar gaan we verder in twee poules. Ons eerste team is op de tweede plaats geeindigd en speelt dus in de eerste poule. Het tweede team heeft nipt de laatste plaats bezet en speelt dus in de tweede poule. Ook nu wordt er maar 1x tegen de verschillende teams gespeeld. Met 10 teams is het geen doen om zo vaak te spelen, vandaar deze nieuwe opzet dit jaar.

De eerste wedstrijden in de poules zijn inmiddels ook alweer gespeeld.

Het tweede team beet het spits af met een thuiswedstrijd tegen Doornspijk. De vorige wedstrijd was nog geëindigd in een gelijkspel, dus we hoopten dat er thuis meer in zou zitten. Het begon al lekker met een paar fikse miscommunicaties. Doornspijk dacht dat we om 19.45 uur begonnen met spelen, maar kwamen er te laat achter dat dit 19.00 uur moest zijn. We zijn dus pas laat aan onze wedstrijden begonnen en hebben alles zo snel mogelijk achter elkaar aan gespeeld. Het andere probleem was een van onze spelers, die dacht dat hij 26 maart ging spelen… het was 26 februari deze dag. Gelukkig was Wim Verhagen op tijd in de zaal en wilde hij wel met ons meespelen.

Vol goede moed begonnen Saskia, Sylvia, Jan Meijer en Wim aan de wedstrijden na lang warm te hebben kunnen spelen. Het begon al goed met twee drie setters. Helaas gingen die allebei verloren. Op verzoek van de tegenstander hebben we vervolgens de dubbels gespeeld. De heren zaten lekker in hun spel en raakten snel op elkaar ingespeeld waardoor ze de punten goed konden opbouwen. Eerste punt binnen! De dames maakten het nog flink spannend. De eerste set wisten ze nog ruim binnen te halen, de tweede set ging nipt verloren. Dus nog maar een derde set spelen. Gelukkig herpakten Saskia en Sylvia zich uitstekend en bleven ze steeds een paar punten voor tot aan de 21. Tweede punt binnen! De volgende mixen waren niet echt succesvol. Hoewel de setstanden dicht bij elkaar bleven, was de voorsprong toch steeds voor Doornspijk. Dan de laatste partijen nog maar in de mixmix. Saskia en Wim kwamen niet lekker in hun spel en maakten teveel onnodige fouten, dus deze partij ging helaas verloren. Op het andere veld stonden Sylvia en Jan nog wel lekker te spelen. Zij vonden het nodig om nog maar een derde set te spelen. Inmiddels was het bijna half tien en moeste we de zaal verlaten om ruimte te geven aan de korfbal. Dus uiteindelijk is deze punt ook nog voor ons, met als eindresultaat 3- 5.

Het eerste team heeft afgelopen woensdag de eerste wedstrijd weer mogen spelen, en wel tegen ’t Harde 1. Blijkbaar is het voor de andere teams nogal moeilijk om op tijd bij ons te zijn, want ook dit team kwam pas tegen half 8 opdagen. Gelukkig was er deze keer geen korfbal, waardoor zij de laatste partij nog wel konden uitspelen. Dit was ook nodig door de vele driesetters die er zijn gespeeld. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Wim Verhagen, Gerrit, Joke en Marlies hebben goed hun best gedaan en hebben de wedstrijd uiteindelijk met 4 – 4 gelijk gespeeld.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten en getagd met , .