Uitje woensdagmorgen

Dit jaar was bedacht om met elkaar te gaan varen met de boot van Hetty en dan ergens een plaatsje te zoeken om te gaan barbecueën.

Na wat overleg en zoeken naar datums, om te kijken of iedereen kon, werd iedereen op 17 juni om half een verwacht bij Hetty, mits het weer het zou toelaten. Anders zou het voor nood een gezellige middag bij Hetty worden en daar de barbecue.

Op 17 juni  ’s morgens kwam de regen met bakken uit de hemel.  Het regende pijpenstelen maar we bleven positief en speurden buienradar af en ja, aan  begin van de middag moest het droog worden en opklaren. Dus iedereen verscheen rond 12:30 bij Hetty. En jawel, de zon scheen en de lucht trok open, dus we gingen varen. In de auto en op naar Kampen met als extra bemanning de man van Hetty, schipper Gerrit en als extra matroos, met ervaring op het schip, dochter Lies.

Bij de boot werd alles ingeladen, ook alle spullen voor de barbecue en drank. Dit alles uitstekend geregeld door Ron. Het weer werd steeds mooier en binnen het half uur voeren we uit. Iedereen had het gezellig. Er kwam zelfs wat wind,  dus na een stukje op de motor gevaren te hebben werd er besloten om te gaan zeilen en dit was ook erg leuk.

Het mooie van dit uitje was dat iedereen lekker praat met elkaar en er veel contact was en een hoop gezelligheid. Hoe verder de dag vorderde hoe beter het weer werd. Het werd zelfs warm en bij iedereen gingen vesten en truien uit. Tegen een uur of vier zochten we een ligplaats op om te gaan barbecueën.

Nadat de boot aangelegd was,  besloten we de barbecue buiten boord te zetten en aan boord te eten. Ook dit werd prima verzorgd door Ron en iedereen smikkelde er op los, totdat iedereen rond gegeten was. We lieten de barbecue afkoelen en buikten lekker uit.  Er volgde nog een heerlijk dessert en nadat dit op was,  laadden we de spullen weer in en begonnen aan de terugreis. Het weer was nog steeds fantastisch, dus besloot de schipper om nog een heel stuk te zeilen.  Schipper Gerrit zei, dat dit meestal niet lukt ’s avonds. We hadden die dag echt mazzel met alle weersomstandigheden.

We zeilden nog een stuk waarna het laatste stuk toch met de motor gedaan moest worden, omdat de wind toen echt op was. Maar dit mocht de pret niet drukken. We konden terugkijken op een geslaagde dag.

Helaas hebben we deze dag een aantal leden van onze groep moeten missen. Dit om heel verschillende redenen. We hopen dat ze er een volgende keer zeker weer bij mogen zijn.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten.