Start recreantencompetitie

Op woensdag 5 oktober is de recreantencompetitie ook van start gegaan. Dit jaar doen er twee teams van ons mee, twee teams uit Heerde en drie teams uit ’t Harde. Door omstandigheden zijn de andere teams dit jaar afgehaakt, maar hopelijk zijn ze volgend seizoen weer van de partij.

Het tweede team vertrok 5 oktober met Jan, Freddy, Dirkina en Saskia richting Elburg om tegen ’t Harde 2 te spelen. Vol goede moed kwamen ze aan en zijn ze aan de eerste partijen begonnen. Helaas liep alles niet zoals gehoopt. Als team waren we nog niet goed op elkaar ingespeeld, Dirkina miste nog wat speelervaring en Saskia zat niet lekker in haar spel. Ondanks enkele 3-setters en close setstanden moesten we naar huis met een 8-0 verlies. Geen lekker begin van het seizoen. Na afloop hebben we nog wel kunnen genieten van de derde ronde en gaan we hard oefenen om in de tweede helft van het seizoen de thuiswedstrijd in ons voordeel te laten verlopen.

Woensdag 12 oktober had dit team een thuiswedstrijd. Nou ja, thuis… we mochten meteen in de ET-hal spelen tegen het eerste team van Heerde. Het lot was ons nu beter gezind. Dirkina kon deze week niet, dus Joke kwam bij ons invallen. Samen met Freddy moest ze nog even inkomen. De eerste partij ging daarna verloren, maar de tweede partij maakten ze dat meer dan goed. Jan en Saskia waren meteen op dreef en hebben beide mixen met ruime cijfers gewonnen. Bij de dubbels moest er zowel bij de heren als de dames een derde set aan te pas komen. Saskia en Joke hadden halverweg de derde set door hoe ze en goed samen konden spelen zonder elkaar in de weg te lopen en de rackets tegen elkaar te krijgen en hoe ze de tegenstander moesten uitspelen waardoor het puntje gelukkig nog wel binnen werd gehaald. De heren hadden in de tweede set een dipje, maar dat was in de derde set over zodat ook dat punt veilig werd gesteld. De laatste twee mixen werden ook door ons gewonnen, waardoor we een winst van 7-1 hebben genoteerd.

Onze volgende wedstrijd is pas begin november weer.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten.