Recreantencompetitie ook van start

Voor het eerst mocht de recreantencompetitie het spits afbijten. Ons tweede team, bestaande uit Jan Meijer, Freddy Beelen, Dirkina Mensink en Saskia Kooistra speelden op 13 september (dus nog voor de start van de competitie) hun eerste wedstrijd tegen het nieuwe team van BC Epe. Zij spelen met 5 heren en 1 dame en waren nog niet helemaal bekend met onze regels. Maar na wat uitleg konden we toch van start gaan.

Het was wel even wennen om maar 1 baan te hebben tot 20.30 uur. Jan en Saskia zijn gestart met hun eerste mix die ze redelijk vlot hebben weten te winnen. Freddy en Dirkina moesten nog even inkomen, maar ook zij wisten de winst binnen te halen. Ook de volgende mix hebben ze er meteen maar achteraan gespeeld, maar door vermoeidheid hebben zij deze partij tegen 2 heren verloren. Jan en Saskia waren wel klaar met het wachten en hebben hun energie omgezet in een volgende winst.

Door naar de dubbels. Zonder problemen zijn deze beide partijen gewonnen. Ten slotte hebben we de laatste partijen, de mix mixen, gespeeld. Freddy en Saskia hadden er zin in en haalden vrij eenvoudig de winst binnen. Jan en Dirkina wouden graag de zaaltijd ten volle benutten en maakten er een 3-setter van tegen wederom twee heren. Uiteindelijk hebben ze toch weten te winnen.

Eindstand: 7-1. Eerste winst is binnen!

Woensdag 20 september mochten ze alweer aan de bak, ditmaal tegen de voormalig kampioen, het eerste team van BC ’t Harde. Vol goede moed gingen het team weer de baan op.

Freddy en Dirkina zijn gestart. Na vele spannende rally’s hebben ze de partij verloren. Jan en Saskia hebben een lange warming-up gehad en konden meteen vol gas van start. Ze waren lekker op dreef en pakten de eerste punt van de avond. In de volgende mixen hebben we het omgedraaid en wisten Freddy en Dirkina te winnen terwijl Jan en Saskia in een 3-setter net te kort kwamen.

In de dubbels hebben de heren alle zeilen bij gezet en dit resulteerde in winst. De dames hadden moeite met het spel van de tegenstander en het werd een flinke krachtmeting. De eerste set ging verloren met 20-22, de tweede set wisten ze te winnen in 25-23. Toen kwam het op de derde set aan… die verloren ging in 19-21 door een paar eigen foutjes aan het einde.

Dan de laatste mix mixen maar. Jan en Dirkina wisten de tegenstanders goed onder druk te houden en hebben het punt binnen gehaald. Freddy en Saskia hadden er wat meer moeite mee, want er volgde wederom een derde set. Helaas kwamen ze net te kort.

Eindstand: 4-4. Een flinke verbetering ten opzichte van vorig jaar, wie wat de rest van het seizoen ons gaat brengen.

De volgende wedstrijd voor dit team is op donderdag 28 september uit tegen Heerde 1.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten.