Recreantenteam laat dure punten liggen

Het recreantenteam speelde vrijdagavond een uitwedstrijd tegen en in Nunspeet. We stonden op een gedeelde plek, dus we moesten om iedere punt strijden om onze goede positie vast te houden. Deze keer speelden Jan, John, Marlies en Saskia.

Door wat tegenvallers onderweg (bijna lege tank en het huis van John was toch wel moeilijk om te vinden) kwamen we precies om 20 uur aan bij de sporthal. Gelukkig waren wij niet de enigen die zo laat waren, we troffen de tegenstander bij de ingang.

Nu kent Nunspeet twee dingen die in ons nadeel werken: het is flink koud in de zaal (alleen Vaassen is nog erger) en ze spelen met blauwe shuttles (die zijn wat sneller dan wij gewend zijn met de groene shuttles).

De eerste mix werd gespeeld door Jan en Saskia. Het begin liep wat stroef, de eerste punten gingen naar de overkant. Nadat we beter gewend waren aan de shuttle, begonnen we ook meer in te slaan en konden we druk op de tegenstander uitoefenen. De eerste set was binnen! De tweede set liep meteen al beter, en ook die werd gewonnen.

Op het veld ernaast hadden John en Marlies meer moeite met het spel, de shuttle en elkaar. Ondanks een goede wil om te winnen, mocht het niet baten en ging deze partij verloren.

Dan de tweede mixen. Jan en Saskia speelden nog lekker in de eerste set, maar kwamen net te kort om die te winnen. De tweede set waren ze de weg helemaal kwijt, dus die ging snel verloren. John en Marlies zaten al beter in hun spel, maar kwamen net te kort om beide sets te winnen.

Dan de dubbels maar. Daar moesten we toch wel een puntje kunnen pakken? Zowel bij de heren als bij de dames moest er een derde set aan te pas komen. De dames hadden een goede tactiek, we speelden als een mix. In het midden van de derde set maakten we een paar eigen fouten te veel, waardoor Nunspeet op voorsprong kwam en die konden we net niet meer inhalen. Bij de heren ging het er ook scherp aan toe, maar ook daar ging de derde set nipt verloren.

Op naar de laatste mixen. Ook deze eindigden allebei in een derde set. Jan en Marlies kwamen steeds meer op dreef, waardoor zij onze tweede punt van de avond binnen haalden. John en Saskia begonnen goed en pakten de eerste set. De tweede set ging net verloren dus er was nog hoop voor een derde punt. Maar toen ging het licht uit bij beide spelers, alles mislukte… shuttles gingen uit of in het net.

De eindstand werd 6-2. Maar we zaten er heel dichtbij, dus het had ook anders kunnen uitpakken. Hopelijk mogen we in de tweede helft weer tegen ze, en dan spelen we thuis met onze eigen vertrouwde shuttle.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten.