Winst voor recreantenteam in winnaarspoule

Het recreantenteam heeft de eerste helft van het seizoen afgesloten met de vierde plaats. Dit houdt in dat ze nu meestrijden in de winnaarspoule en nog kans maken op het kampioenschap. Dan moet er vanaf nu gewonnen worden… van teams waarin we de eerst helft hebben verloren.

De eerste tegenstander afgelopen woensdag was BC Epe. Een paar maand geleden hebben we daar met 1-7 verloren in een koude zaal waar met blauwe shuttles werd gespeeld. Nu was de wedstrijd in De Kamphal, lekker warm, met onze eigen vertrouwde groene shuttles, dus we hoopten het thuisvoordeel te kunnen benutten.

De opstelling deze keer was Jan Meijer, Freddy, Dirkina en Saskia.

Jan en Saskia zijn gestart met de eerste mix. Ze moesten duidelijk nog even inkomen, maar wisten de eerste set gelukkig wel te winnen met 21-19. De tweede set liep daarna soepel, die werd met 21-6 gewonnen. Op de baan ernaast speelden ondertussen Freddy en Dirkina. Daar moest een derde set uitkomst bieden, deze is helaas met 10-21 naar Vaassen gegaan.

Dan de tweede ronde met mixen. Jan en Saskia hadden moeite met hun tegenstander, voor de heer was achterin een lastige speler die alle hoge shuttles afstrafte. De eerste set ging daarom verloren. Aangezien ze er op gebrand waren om te winnen, hebben Jan en Saskia hun spel wat aangepast door meer aan te vallen en minder hoge shuttles te geven. Met hard werken werd de tweede set met 21-19 binnen gehaald. De derde set ging ook weer gelijk op, maar uiteindelijk hebben ze die gepakt met 21-18. Ook Dirkina en Freddy mochten nog een derde set spelen, de setstanden daar waren 19-21 en 22-20. De derde set ging nipt verloren met 18-21.

Het staat inmiddels 2-2. Beide teams zijn zeer aan elkaar gewaagd.

Ook de dubbels worden verdeeld. Onze heren konden niet op tegen hun tegenstanders en verloren met 15-21 en 10-21. De dames ging het makkelijker af. De eerst set werd met 21-11 gewonnen. De tweede set hadden ze tot twee keer toe een ruime voorsprong, maar lieten de tegenstanders toch weer dichtbij komen. Uiteindelijk is de set met 21-17 gewonnen.

De stand is nu 3-3… aangezien er een winnaar uit de wedstrijd moet komen, wilden we de laatste mixen allebei proberen te winnen. Jan en Dirkina gaven daar goed gehoor aan, ze pakten beiden sets overtuigend. Freddy en Saskia hadden het een stuk moeilijker, vooral ook met zichzelf. De eerste set werd nog gewonnen met 21-18. De tweede set ging verloren met 6-21… had de vermoeidheid toegeslagen? Helaas ging het in de derde set niet veel beter, een 7-21 verlies.

Dit hield in dat er nog een beslissende negende pot – een mix – gespeeld moest worden. Deze wordt tot 15 punten gespeeld en bij 7 punten wordt er gewisseld. Het is dan ook maar 1 set. Beide partijen mogen zelf weten wie ze opstellen. Bij ons werden dat Jan en Dirkina, die nog het meest fris waren. Dit bleek succesvol, want ze hebben met 15-12 gewonnen!

Over twee weken wordt er wederom thuis gespeeld, dan is de tegenstander Nunspeet. Ook een geduchte concurrent. De uitwedstrijd hebben we verloren, ook daar wordt met blauwe shuttles gespeeld. Hopelijk kunnen we het thuisspelen weer in ons voordeel ombuigen. Aanmoedigingen worden zeer op prijs gesteld!

Geplaatst in Nieuws, Recreanten.